Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и

...
Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и
Коментари Харесай

Риба, ягоди, краставици, яйца - вижте какви са цените им в Гърция

Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и зеленчуците.
Прочетете още
Не единствено плажуването в Гърция е доста по-евтино от това у нас. Такова е ситуацията и с питателните артикули. Това излиза наяве от обява на композитора Вида Пиронкова.

Пиронкова е озаглавила обявата си във Facebook по следния метод: " Фотографски репортаж - отчет от моето журналистическо изследване на цените на пазара в Гърция! ".

Популярната композиторка е споделила фотоси, които демонстрират какви са цените на разнообразни хранителни артикули в Гърция. Стигаме до извода, че питателните артикули там са по-евтини, в сравнение с в България и разликите са фрапантни.

Например в Гърция краставиците са 1 Евро за кг, излиза наяве от фотосите на Пиронкова, а у нас - 4,68 лева за кг. по данни на осведомителния портал за наблюдаване и съпоставяне на цените.

Подобно е ситуацията и при доматите. В Гърция се продават за 1,20 Евро, а в България - 4,08 лева за кг. - още веднъж по последни данни на осведомителния портал за наблюдаване и съпоставяне на цените.

Яйцата пък са сред 17 и 23 Евро броя. Патладжаните - 1,23 Евро. Лимоните - по 1 евро килото.

Ето какво написа още Вида Пиронкова:

" Уникални цени (както обичаме да използваме тази дума за щяло и нещяло)! И на всичките тези благини, гърците отново са недоволни и им е скъпо! Поканих всеки, който срещнах, да пристигна в България и да си напазарува щедро, само че като им описах за нашта " евтиния ", ми споделиха: Евхаристуме пара поли! Ден телуме! Насте кала ке на проспатите на епивиосете (дано да сте добре и се пробвайте да оцелеете)!

Айде, стин ямас.... а, забравих, гаврътнах и едно узаки с Нико в локалното кафенио, което е единствено за безпризорни мъже и дядовци! Както постоянно, бях единствената жена, може би щото имам 4 топки от много време! ".

Потребител на Facebook означи в мненията под поста, че въпросните цени са били от предишни години. Вида обаче изрично съобщи: " Да, добре, но различен път! Цени отпреди половин час! ".

" Боже, къде сме ние!? Бедняците с най-богатата земя? ", разяснява Маргарита Калинова.

" Очевидно има потребност от смяна у нас, не у тях (и у тях, в действителност, само че си е тяхна работа). В събота е денят за размисъл по тези въпроси ", добави Антон Златарев.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР