Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в

...
Нашата цел в никакъв случай не е избори 2 в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: МВнР не може да бъде канал за реклама на която и да е политическа партия

Нашата цел никога не е избори 2 в 1. България няма нужда от избори. България има потребност, да има разговор сред партиите в ръководството и да работим в полза на страната. Но в случай че не престават да се вършат такива разграничителни линии и слагане на ултиматуми, несъмнено, изходът от една такава обстановка би бил избори. Това предизвести в изявление пред депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

В предаването " Неделя 150 " тя изрично съобщи: " Аз се надявам на един градивен разговор и да се излезе от тази патова обстановка , само че в случай че въпреки всичко се стигне до избори, българските жители би трябвало да знаят, че виновността не е в Политическа партия ГЕРБ ".

" Петкова, която беше министър на енергетиката подсети, че " преди всичко, за нас от ГЕРБ-СДС, е доста значима ротацията, която беше контрактувана за управническата стратегия, да се случи, както сме се споразумели. След първите 9 месеца, през които министър председател е акад. Николай Денков по-късно Мария Габриел става министър-председател , Министерство на външните работи остава под управлението на ГЕРБ, а Денков поема поста вицепремиер и министър на образованието ", аргументира се Петкова.

И добави, че " откакто Министерство на външните работи до сегашния миг е на Политическа партия ГЕРБ, разумно е след тази ротация и откакто Денков желае, а и по този начин е контрактувано, че ще поеме просветителното министерство, Министерство на външните работи да остане за ГЕРБ ".

" Не виждам нищо по-ясно и естествено Външно да остане за ГЕРБ, защото това е единственото министерство, което имаме в границите на това държавно управление. И аз тук не мога да си обясня, от кое място пристигна тази упоритост на нашите сътрудници от ПП-ДБ, да заемат всички постове в държавното управление с 32 депутати " , разяснява Теменужка Петкова.

Тя предизвести, че " в случай че създадем бърз прочит на това, което сподели акад. Денков преди дни, че Министерство на външните работи е нужно на ПП-ДБ, с цел да се чува гласът на Политическа партия на открито, то това е доста тревожно ".

" Защото, в случай че някой си мисли, че може да ръководи Външно министерство, с цел да прави реклама на Продължаваме промяната, това е доста рисково. Защото Външно министерство би трябвало да приказва с гласа на България, по този начин както до момента постоянно е било и както Мария Габриел сподели, по какъв начин би трябвало да се ръководи Министерство на външните работи, защитавайки българския интерес ", сподели Петкова.

Тя изясни, че има опция и различен, само че от ГЕРБ, да поеме Външно министерство, откакто в последните дни се спряга името на Марин Райков.

" Това е допустимо, няма спънка това да се случи. Ние държим и ще отстояваме Министерство на външните работи. Имена за министри не са коментирани. Със сигурност мога да кажа, че в тази комплицирана геополитическа конюнктура, в която се намираме, Външно министерство се нуждае от един неоспорим експерт на поста министър, човек прочут в дипломатическите среди, които е признат на всички места. Тук не трябва да вършим опити Това не може да бъде канал за реклама, на която и да било политическа партия, това е неприемливо " , сподели Теменужка Петкова.

И удостовери, че чакат разбора на Денков – Габриел за министрите и министерствата през миналите 9 месеца, с цел да се реши кои ще бъдат заменени и кои остават при ротацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР