Нашата цел категорично е да се проведат честни и прозрачни

...
Нашата цел категорично е да се проведат честни и прозрачни
Коментари Харесай

ГЕРБ с жестоки обвинения към Слави Трифонов и Христо Иванов!

 Нашата цел изрично е да се проведат почтени и транспарантни избори, хората да са спокойни и да гласоподават на локалните и парламентарните. За жал измененията, които бяха признати в Изборния кодекс, са един юридически парадокс и разследване на груповото безумство в 45-тото Народно събрание. Това съобщи претендентът за депутат на брифинг на ГЕРБ. 

" Всички закони бяха признати за една нощ в несъгласие с конституцията. Те накърняват главното право на жителите да избират и са в нарушаване с кодекса на положителните практики, признат от Венецианската комисия. Нарушено е равното право, заложено в алинея 10, като се разделиха гласоподавателите на секции с под 300 гласоподаватели и такива с над 300. Тези секции с под 300 гласоподаватели имат право да гласоподават единствено на хартия, а тези в секции с над 300 имат право единствено на машинен избор.

Принципите, заложени в член 10, имат за цел провеждането на почтени изброи. Грубо бяха нарушени и при метода на отчитане на резултатите. Още по-фрапантно е, че единствено преди 2 дни с решение на ЦИК бе отказано даже преброяването на контролните разписки. Машинният избор бе анулиран като противоконституционен в Германия точно тъй като липсва ефикасен цивилен надзор, при който да не е нужно потреблението на специфични познания. Преброяването вътре в машината става със програмен продукт, надзор над който имат единствено избрани лица.

Този избор е противоконституционен, тъй като не може да се обезпечи ефикасен цивилен надзор обществено. Нарушава се демократичният темперамент на републиката, публичността на изборите и върховенството на закона.

За жал България от Трифонов и Христо Иванов бе сложена и осъвременена до такава степен, че бяхме сложени до страни като Индия и Венецуела. Проблемите, които предстоят - нямат решение 2 седмици преди вота. Знаете, че машини няма, софтуерът още не е модифициран, за чужбина никой не знае какъв брой души действително ще гласоподават ".

По думите й така наречен нови партии, стремейки се да угодничат на партията на Трифонов, " потъпкаха поръчките си за промени в изборите и изведоха до промяната за отваряне на секции на Движение за права и свободи в Турция и опция за риск за анулиране на изборите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР