Нашата цел е дроновете да бъдат практически използвани в ежедневието

...
Нашата цел е дроновете да бъдат практически използвани в ежедневието
Коментари Харесай

Зам.-министър Николай Найденов: Нашата цел е дроновете да бъдат практически използвани в ежедневието на хората

„ Нашата цел е дроновете да бъдат на практика употребявани в всекидневието на хората. Това ще докара до реализиране на икономическите цели и повишение на качеството на живот на цялото общество “. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов, който взе участие в публично разискване на концепцията за U-space въздушно пространство, извършено в Община Раковски. Пред кмета на общината Павел Гуджеров и представители на локалната общност, планът беше показан от проф. дн Димо Зафиров, ръководител на Координационен съвет за въвеждане на U-space към МТС. В него е заложено определяне на тестово U-space въздушно пространство в региона на гр. Раковски, като бяха разисквани опциите за осъществяване на проби в края на месец март с поддръжката на Община Раковски.

Участниците в срещата бяха осведомени с европейската регулаторна рамка и първите регламенти за U-space, признати от Европейската комисия през 2021 година Въздушно пространство U-space е географска зона за дронове, избрана от всяка страна членка. Внедряването на U-space се реализира последователно в цяла Европа заради възходящата нужда от услуги и технологии за безвредното ръководство на безпилотния трафик.

Министерството на превоза и известията има водеща роля в определянето и обозначаването на въздушните пространства U-space, като услугите в пространството се дават от снабдители на обслужване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР