Нашата цел е да правим политика по нов и правилен

...
Нашата цел е да правим политика по нов и правилен
Коментари Харесай

Дядото на новия шеф на парламента е убит след 9.IX, бил депутат в две НС


Нашата цел е да вършим политика по нов и верен метод. Народно събрание е превърнато в един гумен щемпел на изпълнителната власт е неприемливо и ще се стремим да избегнем. Ще се стремим към същинска парламентарна република. Тоакава цел уточни Никола Минчев, ръководител на 47-ото Народно събрание.

" Опитах се да поспя тази нощ, можеше и още. Аз съм на 34 години, правист по специалност. Работил съм като юрист. Завършил съм СУ, имам стаж в адвокатска адвокатска фирма. Трудно е самичък да се оценя що за персона съм " показа за себе си пред бТВ новоизбраният ръководител на Народното събрание Никола Минчев от " Продължаваме Промяната ".

" Моят прародител е бил народен представител. Сирко Станчев е бил един от депутатите писали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е съден от Народния съд и е бил погубен. Това е забавен факт от моето семейство, който бях сигурен, че ще излезе ", разкри Минчев.
Юристът показа, че е работил 10 години в адвокатска адвокатска фирма и опитът за него е скъп. Най-много се е занимавал с процесуално посланичество, което смята за потребен опит.

" Ще решим казуса с дефицита на председателката банка с ротация на заместник-председателите. Във всеки миг горе би трябвало да бъдат петима, защото толкоз са пултове на трибуната ", разясни Минчев. Той обаче още не знаел по какъв начин ще прави ротацията.

" Няма да разреша 47-ото Народно събрание да бъде гумен щемпел и в придатък на изпълнителната власт. Това е обстановка, която ние ще се стремим да заобикаляме. Ще имаме същинска парламентарна република. Въпросът за справедливостта е доста наболял. Конкретните параметри на правосъдната промяна към момента би трябвало да се доуточняват. Наш приоритет е закриването на профилираните съд и прокуратура. Темата за промяната на основния прокурор е доста наболяла. Този въпрос преди всичко би трябвало да мине през депутатите в правната комисия. Главният прокурор ръководи власт върху всички прокурори. Промените във Висш съдебен съвет могат да се вършат по Закон за правосъдната власт. Конституцията сама по себе си е добра, само че могат да се създадат някои промени. Защо да не се стартира спор и да забележим до каква степен ще стигне ", разяснява Никола Минчев.

Приоритет е да се закрие профилираният съд. Смяната на основния прокурор е доста наболяла, само че изисква малко повече време, добави той.

Според Минчев не е нужна съществена смяна в правилника на Народното събрание, само че е допустимо да има известни корекции. Той е против политическото номадство в Народното събрание - прекосяването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничаването това да се прави евентуално ще остане в правилника.

По думите му има много съществени цели, които са пред Народно събрание. " Има предпоставки коледната почивка тази година да не бъде нормалната, само че това предстои на спор ", сподели Минчев.

Относно условието за зелен документ за достъп до Народното събрание той разяснява: " Поради характерния допуск на външни лица Народното събрание не се води публично място в общоприетия смисъл и не се ползват ограничавания за публични здания. Това пояснение ще го помислим задълбочено. Правилата би трябвало да са за всички ".

По думите му е допустимо да се вкара и тестване за депутатите един път седмично, както е за учениците.

С Кирил Петков се познаваме от към 6-7 години. Той ми предложи да съм ръководител на Народно събрание. Той е човек, който има силата и дарбата да увлича хората след себе си. Вярвам, че ще донесе една качествена смяна в страната и по тази причина ми бе мъчно да му кажа не. Не съм бил член на друга партия, сподели той.

Ще има ред в Народно събрание, тъй като и двамата с Кристиан Вигенин сме немски ученици, акцентира Минчев.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР