Нашата цел беше проф. Герджиков да бъде на балотаж и

...
Нашата цел беше проф. Герджиков да бъде на балотаж и
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж

Нашата цел беше проф. Герджиков да бъде на балотаж и той е на балотаж, добави тя. Това сподели в студиото на bTV Румяна Коларова от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков.

Ако разделим 36 % на 2 получаваме една не доста приятна цифра, един не доста прелестен % за този, който се води водач, сподели още Коларова.

18 % демонстрират, че Румен Радев никога не е президент на всички българи, посочи Румяна Коларова. Според нея ниската изборна интензивност демонстрира ниската легитимност на сега ръководещите.

Нашата акция беше 1 месец, за сметка на акцията на Румен Радев, която беше 5 години. Нашата цел беше да отидем на балотаж, а на втория тур ще забележим. Това означи Радомир Чолаков, ръководител на инициативния комитет за Анастас Герджиков за президент.

От резултата на парламентарните избори се вижда, че след всички удари, които понесе ГЕРБ, партията е постоянна, което единствено по себе си е цяло знамение, целият запас на страната беше хвърлен против тях и те устояха, разяснява още той.

Ние сме задоволени от резултата, огорчени сме от ниската изборна интензивност. Това сподели Александър Маринов от инициативния комитет на Румен Радев за президент.

По думите му е било направено доста хората да бъдат отблъснати да гласоподават с разнообразни кавги.

„ Според мен същинският проблем е интензивността, тъй като изборите минават, занапред би трябвало да се откри отговор за какво толкоз доста хора не желаят да упражнят своето висшо политическо право. Ако се резервира тази ниска интензивност, това ще значи, че всички търпят чувствителни загуби в действителни гласове, което е проблем за всеки един политик и политическа мощ “, добави Маринов.

„ Аз виждам тази опорна точка, която беше стартирана, че актуалният президент бил разединител – тя потъна от резултатите. Докато нашият главен конкурент, който твърдеше, че е надпартиен претендент съумя да събере гласовете единствено на една партия “, сподели Петър Витанов от инициативния комитет на Румен Радев.

Витанов сподели, че не е задоволен персонално от представянето на Българска социалистическа партия. Не мисля, че положителното показване на Радев по някакъв метод е попречило представянето на Българска социалистическа партия, сподели той.

Според него Българска социалистическа партия ще бъде решаващият фактор, към който и с чиято поддръжка ще се сътвори държавно управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР