Нашата цел беше проф. Анастас Герджиков да бъде на балотаж

...
Нашата цел беше проф. Анастас Герджиков да бъде на балотаж
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж

Нашата цел беше проф. Анастас Герджиков да бъде на балотаж и той е на балотаж, разяснява пред БТВ политологът Румяна Коларова от инициативния комитет на проф. Герджиков.

„ Ако разделим 36 % /избирателната интензивност б.р./ на 2 получаваме една не доста приятна цифра, един не доста прелестен % за този, който се води водач “, посочи Коларова. По думите й 18% демонстрират, че Румен Радев никога не е президент на всички българи. Според Румяна Коларова ниската изборна интензивност е белег на ниската легитимност на ръководещите сега.

„ Нашата акция беше 1 месец, за сметка на акцията на Румен Радев, която беше 5 години. Нашата цел беше да отидем на балотаж, а на втория тур ще забележим “, означи и Радомир Чолаков, ръководител на инициативния комитет за Анастас Герджиков за президент. Той акцентира, че резултатът на парламентарните избори демонстрира, че след всички удари против ГЕРБ, партията е постоянна.

„ Това единствено по себе си е цяло знамение, защото целият запас на страната беше хвърлен против структурите на партията и те устояха “, разяснява още Чолаков.

Александър Маринов от инициативния комитет на Румен Радев за президент увери, че от екипа на сегашния президент са задоволени от резултата, само че са огорчени от ниската изборна интензивност.

„ Според мен същинският проблем е интензивността, тъй като изборите минават, занапред би трябвало да се откри отговор за какво толкоз доста хора не желаят да упражнят своето висшо политическо право. Ако се резервира тази ниска интензивност, това ще значи, че всички търпят чувствителни загуби в действителни гласове, което е проблем за всеки един политик и политическа мощ “, добави Маринов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР