Нашата страна ще работи със съседните ни държави-членки на НАТО

...
Нашата страна ще работи със съседните ни държави-членки на НАТО
Коментари Харесай

Зоран Заев: Ще работим със съседките-членки на НАТО като със съюзници

Нашата страна ще работи със прилежащите ни държави-членки на НАТО (Албания, България и Гърция) като със съдружници, сподели македонският министър председател Зоран Заев, написа скопската медия Плунсинфо.

Министър- ръководителят на югозападната ни съседка се е срещнал с генералния секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг. "Ние към този момент усещаме позитивите от идното ни приемане в Алианса. Брутният вътрешен артикул (БВП) се е нараснал с 5,5%, заплатите – с 6, а безработицата е намаляла със 7,5 на 100 ", е декларирал още политикът от балканската страна. Той също е показал, че при приемане на страната му в НАТО, предстоящо през декември, Македония до 2024 година ще може да отделя 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, както изисква НАТО от своите членки.

Гостът от своя страна е подчертал, че приемането на Македония в НАТО ще способства за сигурността на Балканския полуостров и Европа. "Необходимо е да продължите с промените ", е допълнил някогашният норвежки министър председател.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР