Нашата страна проявява интерес да получава течни горива от Русия,

...
Нашата страна проявява интерес да получава течни горива от Русия,
Коментари Харесай

Афганистанските талибани ще плащат руски петрол с билки?


" Нашата страна демонстрира интерес да получава течни горива от Русия ", това сподели министърът на индустрията и търговията в непризнатото от нито една страна в света талибанско държавно управление на Афганистан Нуридин Азиси, представен от киевската медия УНИАН.

По думите му неговата страна не е въвела стопански наказания на съветската страна поради нейната експанзия против Украйна. " Ние можем да подпишем контракти с Москва, като целта ни са доставките на петрол и артикули от него ", добави " министърът ".

Според Нуридин Русия и талибаните може да сключат бартерни контракти. " Ние ще получаваме нефт, който ще можем да плащаме с билки, стафиди и потребни изкопаеми ", сподели той.

Афганистанецът също уточни, че се надява до края да годината да бъдат подписани двустранни съглашения и родината му да получи 2 милиона тона петрол и дизелово гориво.

Талибаните завзеха властта на 15 август предходната година. Въпреки че Русия не призна тяхната власт, Москва и ръководещите в Кабул поддържат контакти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР