Нашата страна и народ не са виновни за Втората световна

...
Нашата страна и народ не са виновни за Втората световна
Коментари Харесай

Владимир Путин: Не сме виновни за Втората световна война

Нашата страна и народ не са отговорни за Втората международна война, това е декларирал съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, написа газета.ру.

От Кремъл през днешния ден са изпратили приветствени телеграми до водачи и жители от страни на някогашния Съветски съюз. "Русия не е отговорна и не може да изпитва възприятие за виновност поради експлоадирането на най-големия въоръжен спор на Земята. Ние изрично се противопоставяме на фалшификациите на историята, които организират някои страни в света ", се е посочвало още в документа, адресиран до ръководителите на Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Адреси са били изпратени и до народите на Украйна и Грузия. В поздравленията обаче не са били упоменати имената на президентите на двете страни (Володимир Зеленски) и (Саломе Зурабишвили).

Отношенията сред Москва, от една страна, и Киев и Тбилиси, от друга, са се обтегнали след съветската окупация на Кримския полуостров (2014 г.) и откъсването на Южна Осетия и Абхазия (2008 г.).

Свалени в Русия паметни плочи ядосаха Полша

Цитираната медия не е показала дали от Москва са изпратили телеграми във Вилнюс, Рига и Талин – столици на някогашните руски републики Литва, Латвия и Естония – сега членки на Европейския съюз и НАТО.

Путин е поздравил с края на Втората международна война и сътрудниците си от Съединени американски щати Доналд Тръмп и Франция Еманюел Макрон, като и английския министър председател Борис Джонсън. Руският водач е показал по какъв начин съдействието сред четирите страни държави е асъдействало за успеха на Антихитлеристката коалиция.

Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се е чул с немския канцлер Ангела Меркел. Той е отбелязал, че краят на Втората международна война има голямо значение за двете страни.

Германският президент: Мирът, открит след 1945 година, не би трябвало да изчезва пред очите ни

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР