Нашата страна е по-силна от когато и да било преди,

...
Нашата страна е по-силна от когато и да било преди,
Коментари Харесай

Тръмп на парада на 4 юли: Нашата страна е по-силна от когато и да било преди

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, съобщи през вчерашния ден американският президент Доналд Тръмп в тирада по случай националния празник на Съединени американски щати, заяви Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди фенове, от военна музика и от прехвръкване на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1 ", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, с цел да извести началото на церемонията, траяла по-малко от час. Демонстрационната авиационна група за върховен пилотаж "Сините ангели " означи края на този театър с невъобразим мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей ", скандира множеството, когато милиардерът републиканец дойде, съпроводен от брачната половинка си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - монумент, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 година историческата си тирада "Имам една фантазия " в поддръжка на концепцията за тъждество на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на празника на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп съобщи: "За американците нищо не е невероятно ".

Американският президент, който се въодушеви да провежда тази демонстрация от военния церемониал в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, поради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, знак на национално единение, означи Ройтерс.

В наличието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на държавното управление, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде респект на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изрече настрана респект към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в осъществяването на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп насочи прослава към американската военна мощност, макар че самият той е пропуснал наборната военна работа по време на Виетнамската война поради шипове на краката. "От над 65 години никои противников военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски боец. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати ", сподели той.

Той изрази още почитание към редица цивилни звезди, в това число към придвижването на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 година 13 английски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират обичайно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часове, макар горещината, задуха и лятната стихия.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия завършек на Националната алея, а по-късно имаше заря.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР