Нашата страна е готова да си сътрудничи с Европейския съюз

...
Нашата страна е готова да си сътрудничи с Европейския съюз
Коментари Харесай

Китайският външен министър в Испания: Страната ни е готова да си сътрудничи с ЕС в името на свободната търговия

" Нашата страна е подготвена да си сътрудничи с Европейския съюз в името на свободната търговия и многостранния метод в интернационалните връзки ", това съобщи китайският външен министър Ван И при свое посещаване в Испания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Дипломат номер едно на Пекин сподели още, че Китай и Европейски Съюз могат да работят дружно за един обективен и спретнат многополюсен свят, както и за приобщаваща икономическа глобализация.

Ван И посочи, че неговата татковина приема блока като „ значима мощ в многополюсния модел “ и поддържа европейската интеграция, развиването и растежа на Европейски Съюз, както и постигането от него на стратегическа автономност.

„ Стига Китай и Европейски Съюз да засилят солидарността и съдействието, няма да има блокова борба “, сподели китайският министър на среща с испанския министър председател Педро Санчес.

Ван И се срещна още с испанския външен министър Хосе Мануел Албарес и с краля на Испания Фелипе Шести.

Китайският представител съобщи, че Пекин е подготвен да поддържа продан на високо ниво с Испания и да задълбочи взаимноизгодното съдействие.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР