„Нашата равносметка е, че нещата ще стават още по-лоши. Базирам

...
„Нашата равносметка е, че нещата ще стават още по-лоши. Базирам
Коментари Харесай

Експерти: Трябва изцяло нов закон за движение по пътищата

„ Нашата равносметка е, че нещата ще стават още по-лоши. Базирам се на изявление на чиновник от КАТ, който преди празниците попитаха какво ще създадат контролните органи, с цел да се оправят с трафика. Той сподели една огромна хумореска:

„ Всички камери са налице и сме ги изкарали на пътя”. Не знам по какъв начин една камера може да контролира трафика”, разяснява Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България пред Нова ТВ.

По думите му, при положение на случай, при който бързо се получава запушване, може посредством светещи табели водачите да се уведомят, че е станала злополука.

„ В Германия, да вземем за пример, те се включват задоволително рано и предизвестяват какъв е трафикът и какъв брой километра е задръстването”, добави Георгиев.

Според Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия казусът е в изчезналата връзка сред АПИ, КАТ и локалната власт.

„ Трябва да има задоволително свободен запас, който да реагира на такива обстановки. Не всички екипи да са заети с това да стоят на някое ограничаване и през целия ден да глобяват. По този метод няма по какъв начин да стане, а е належащо да се реагира на момента”, сподели още Тодоров.

Той счита, че у нас няма правилник какво да се прави при положение на злополука, реагирало се съгласно обстановката.

Експертите се сплотиха към това, че е нужен напълно нов закон за придвижване по пътищата.

„ Необходимо е и делене на дейностите. Според мен би трябвало Общинска полиция да се занимава с контрола и организацията на придвижването в огромните градове. По републиканската пътна мрежа това да се прави от КАТ”, приключи Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР