Нашата работа има за цел да подобри живота на другите

...
Нашата работа има за цел да подобри живота на другите
Коментари Харесай

Изпълнителният директор Тим Кук: Apple ще бъде въглеродно неутрална до 7 години

" Нашата работа има за цел да усъвършенства живота на другите хора ", споделя Кук

Емил Василев преди 46 секунди 2 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:50 | 13.09.2023

Кога да изключите телефона си от контакта: „ златният стандарт “ при зареждането

IT НовиниДаниел Десподов - 11:42 | 16.09.2023

Открит е напълно нов нерелативистки и немагнитен механизъм за генериране на терахерцови талази

ТелефониДаниел Десподов - 10:18 | 16.09.2023

Apple наподобява се стресна от Евросъюза и не е наложила ограничавания за несертифицираните USB-C кабели, когато се употребяват с iPhone 15

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В изявление за CBS News, оповестено в неделя, основният изпълнителен шеф на Apple споделя амбициозните цели за устойчива сила и запазване на околната среда за своите компании в Съединени американски щати, Китай и Сингапур. Изпълнителният шеф има намерение да компенсира всеки въглероден диоксид, отделян от продуктите на Apple с възобновима сила и хващане на въглерод.

Той дава обещание да реализира това единствено за 7 години и се надява, че образецът на Apple ще насърчи и други да създадат същото.

„ Това може да се направи “

„ Това може да се направи и може да бъде направено по метод, който другите могат да повторят, което е доста значимо за нас. Искаме да бъдем вълната в морето. Искаме хората да погледнат това и да си кажат: „ И аз мога да направя това “ или „ Мога да направя половината от това “. Искаме хората да погледнат това и да го създадат. “

каза той

Корпоративните интервенции на Apple, в това число постройките, магазините и центровете за данни към този момент са въглеродно неутрални, защото работят напълно с възобновима сила отпреди повече от десетилетие. Компанията си е сложила за цел да понижи общите въглеродни излъчвания със 75% по отношение на равнищата от 2015 година.

Apple е направила обилни вложения в планове за устойчива сила, като да вземем за пример слънчеви и вятърни паркове и даже е подтикнала доставчиците си да преминат към по-чисти енергийни източници.

Освен това компанията се ангажира да влага в планове за компенсиране на въглеродни излъчвания, с цел да компенсира остатъчните си въглеродни излъчвания при условия, при които 100-процентовото понижаване на излъчванията се оказва невероятно.

Освен това Apple е направила продуктите си по-енергийно ефикасни, употребява от ден на ден рециклирани материали в тях и даже е понижила отпадъците от опаковки като част от уговорката си за резистентност. Новият Apple Watch, пуснат на пазара тази седмица е изцяло въглеродно безпристрастен.

И най-после, Apple се стреми да премине към модел на кръгова стопанска система, при който стоките се създават по този начин, че да могат елементарно да се рециклират и поправят, като по този метод се понижава търсенето на нови първични материали и се употребяват оптимално към този момент съществуващите запаси. Apple започва стратегии като Apple Trade-In и Програмата за преработване, с цел да подтикне потребителите да рециклират старите си устройства и да понижат изключително замърсяващите електронни боклуци.

Кук съобщи пред CBS News, че за компанията е значимо да направи нещо друго.

Подобряване на живота на другите

„ Нашата работа има за цел да усъвършенства живота на другите хора. Това, което в действителност ни вълнува е да виждаме какво вършат хората с нашите артикули, къде го вършат. Ние им даваме опция да ги вършат посредством нашите артикули и до момента в който получаваме тази сила, това е един циничен кръг. Искаме да вършим повече. Искаме да пуснем идващия артикул и идващия артикул. “

обяснява Кук

Отдадеността на Apple на екологичната резистентност и етичните стандарти е ослепителен образец за една по-широка наклонност в бизнеса, при която доста организации по света слагат по-голям акцент върху намаляването на въглеродния си отпечатък, използването на екологични практики и като цяло се държат по-прозрачно и хуманно. Тези старания частично се предизвикват от възходящия консенсус, че бизнесът може и би трябвало да бъде угрижен за благосъстоянието на хората и планетата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР