Нашата психика е твърде дълбок и необятен феномен, че да

...
Нашата психика е твърде дълбок и необятен феномен, че да
Коментари Харесай

Интересни психологически факти, които трябва да знаете

Нашата душeвност е прекомерно бездънен и необхватен феномен, че да се опишат нейните особености в един лист. Все отново, има няколко съвета, които би трябвало да знаем, с цел да бъдем по-щастливи и совбодни в ежедневната рутина:

Ако разказвате на хората за своите цели, е малко евентуално да ги постигнете

Специалисти са изследвали това събитие от 1930 година и то нееднократно се е потвърждавало. Съобщавайки на другите за своите проекти, вие удовлетворявате своя „ Аз “ и по-малко се стремите да прилагате старания, нужни за реализирането им.

Така че идващия път, когато ви се прииска да разкриете желанията си, не забравяйте, че това може да ви попречи.

Умните хора се подценяват, а невежите се надценяват

Колкото по-осведомен се явява човек, толкоз повече благоприятни условия има той да осъзнае, че може и да не е прав. Уверен в личните си интелектуални качества, той варира според от обстановката, само че не се надува прекомерно доста.

Разсъждавате и взимате решения по-рационално, в случай че мислите на непознат език

Изследване, извършено от Чикагския университет, открили, че корейските студенти по продан мислили по-рационално и по-малко предубедено, в случай че първо превеждали цялата информация на британски език.

Това може да се изясни с обстоятелството, че при превода би трябвало да се осмисля всяка дума и по този начин се стига до по-информано решение.

Музиката може да промени вашия мироглед

Едно изследване, извършено от откриватели от университета в Грьонинген е посочило, че музиката може да има доста влияние върху нашето усещане за света. Да вземем за образец саундтраците на филмите. Опитайте се да гледате обичания си филм с изключен музикален акомпанимент или изгледайте една и съща сцена с разнообразни песни. Ще видите какъв брой бързо усещането ви за това, което се случва на екрана, се трансформира.

Любимите ви песни са свързани с прочувствени моменти

Точно както музиката приема усещането за сегашното, избрана ария може да ви прати в друго време. Слушането на дадена ария ви припомня за момента, когато за пръв път сте я чули. Но колкото повече я слушате в друга конюнктура, толкоз повече отслабват асоциациите.

Парите могат да купят благополучие

Хора, които изпитват финансово усложнение, по предписание, по-често изпитват стрес. Въпреки това, когато приходът на човек доближи несъмнено равнище, и той може да се прехранва и има сосбтвен дом, равнището на благополучие не се трансформира.

Новите усещания, а не придобивките ни вършат щастливи

Все повече проучвания демонстрират, че материалните придобивки не е наложително да носят задоволство. Всъщност, препоръките за понижаване на разноските по време на отмора, в ресторанта и за други удоволствия, за да увеличим материалните си богатства, могат да ни създадат нещастни.

Експертите споделят, че хората са по-щастливи, когато харчат пари за нови усещания, а не материални богатства като нова кола или апартамент.

Може да убедите мозъка си, че сте се наспали добре, даже това да не е по този начин

В едно изследване, извършено от откриватели от Колежа в Колорадо, участниците, които били уверени, че са прекарали повече време в бездънен сън, са могли по-добре да изпълнят задачата си от тези, на които им било казано, че са спали по-малко.

Направете няколко дълбоки вдишвания и си мислете за това какъв брой добре сте спали нощес. Ако съумеете да се самоубедите, ще получите дребен прилив на сила. Това се назовава „ плацебо-сън “. Но не прибягвайте до този способ постоянно, тъй като сънят си е най-съществен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР