Нашата програма е планирана за момента до края на 2024

...
Нашата програма е планирана за момента до края на 2024
Коментари Харесай

Денков: БСП, ИТН и „Възраждане нямат позитивна алтернатива

Нашата стратегия е планувана за момента до края на 2024 година с ясната поръчка, че в случай че всичко върви добре, сме подготвени да продължим и напред.


Първата група от действия е обвързвана с рационализиране на българските институции, които имат забавени промени от години – имам поради правосъдната промяна, където има доста дейна работа и значителен прогрес.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът акцентира, че съществени области са и образованието, и опазването на здравето, които в случай че обществото не успее да отиде на друго равнище, няма да се оправи.

„ Не може всичко с идентична активност да се движи и по тази причина нашият фокус беше ориентиран към правосъдната промяна, където с сътрудниците от Народно събрание успяхме да създадем доста основни крачки ", добави той.

Денков разяснява, че е значимо консолидираното в интернационалните институции. „ Много значима и във връзка с бизнеса е и нашата упоритост на влезем и в Еврозоната ", сподели той и уточни, че доста съществено се работи в малко време да влезем в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Премиерът означи, че наред с присъединението на страната ни в Шенген и Еврозоната, има прогрес и във връзка с Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

„ Третата група действия е модернизацията на българската стопанска система. Ние имаме дълбокото разбиране, че нашият район – България, прилежащите страни, би трябвало да работим дружно. Ние постоянно демонстрираме, че можем да бъде устойчиви на рецесии, където другите страни имат застоялост и прочие

Смятаме, че този капацитет може да бъде доста по-висок, по тази причина би трябвало да развием нашите институции и да задълбочим доверието в интернационален проект ", сподели още Денков. Според премиера би трябвало да си сложим упоритостта за положително обучение и метод на живот.

„ До момента има една институция, която не се включва в този развой – президентството. това е разочароващо и би могло да бъде много нездравословно, по тази причина моят съвет е да търсим разговора ", съобщи той.

Денков е безапелационен, че другите партии – Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, „ Възраждане ", сега не оферират нищо положително и повода е, че нямат положителна опция.

Премиерът е безапелационен, че някои от най-трудните промени, които фактически чакаме в последните 10 година, към този момент са факт. „ Отлагани решения, тъй като са сложни и чувствителни, макар опитите за действителни политически удари, ние успяхме да ги осъществяваме, тъкмо тъй като имаме политическата поддръжка и в Народно събрание ", добави той и акцентира „ ние се грижим да придвижим България напред ".

Денков съобщи, че в случай че се отклонят и престанат да даваме резултати, в случай че се окаже, че стартират да дават подправени резултати, тогава това държавно управление ще се обезсмисли и той не вижда смисъл да остане в него. „ Ние сега вършим нещо потребно за България ", сподели той.

Премиерът счита и че влизането на България в Еврозоната на 1 януари 2025 година е много реалистично, въпреки да няма гаранции. „ През цялото време съумяваме да запазим 3% недостиг и няма никакви индикации, че ние ще загубим надзор върху този недостиг ", посочи той и уточни, че има разновидности да се оцени, че при нас значително инфлацията е привнесена извън. Според него инфлацията се успокоява, защото тя си има своите закономерности. Денков се дефинира като сдържан оптимист, че в случай че няма доста ескалиране на спора в Близкия изток, инфлацията ще продължи да спада.

Във връзка с таксата за транспорт на съветски газ, министър-председател сподели, че връщат конкуренцията на пазара и понижават облагата на „ Газпром ", да понижат средствата, които влизат в Русия, с цел да спре да води войната в Украйна. „ Газпром " съумя да издейства другите дерогации в опит за влияние на политиките на обособени страни, създавайки нелоялна конкуренция в тези страни ", изясни още Денков./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР