Нашата прогноза е, че жилищата в страната ще поскъпнат с

...
Нашата прогноза е, че жилищата в страната ще поскъпнат с
Коментари Харесай

Жилищата може да поскъпнат с още 20%

Нашата прогноза е, че жилищата в страната ще нарастнат с още към 20 на 100 през идващите месеци, съобщи по Нова тв Георги Шопов, ръководител на УС на Националната асоциация на строителните бизнесмени. Според него особено в София цените ще скочат с нови 15-18 %.
Шопов изрази опасения, че инфлацията ще направи жилищата скъпи и те ще стават все по-недостъпни за хората.
" Недостиг на материали няма, проблем е неяснотата на цената. Обществени поръчки не могат да започват също затова ", уточни Шопов.
" Има растеж на курортните парцели, по този начин хората желаят да запазят спестяванията си поради голямата инфлация. Това е единственият механизъм да се запази цената на парите ", сподели Шопов.
Над 15 на 100 от купувачите на ново строителство у нас възнамеряват покупка на първокласен парцел на стойност от 600 000 евро до 1 млн. евро. Други 22 на 100 са подготвени да заделят бюджет сред 150 000 евро и 600 000 евро. Това сочи изследване на компанията за първокласни парцели " Юник Естейтс ".
" Наблюдаваме възходящ интерес към първокласния сегмент и купувачи, които заделят все по-сериозни суми за покупка на извънредни парцели. Това са хора, които желаят не просто да се снабдят с апартамент или къща от висок клас, само че търсят и ликвидно влагане на средствата си. Купувачите в този сегмент имат висока финансова просвета и знаят, че в интервал на икономическа рецесия първокласните парцели не губят цената си ", разяснява Светослава Георгиева, действен шеф на " Юник Естейтс ".
Предпочитаната величина на жилището измежду капиталово настроените консуматори е сред 100 кв. м и 200 кв. м, с две спални и две бани, сочи още изследването на компанията.
Със мощен превес в желанията на клиентите се употребяват жилищата в София, спрямо къщите ново строителство - 73 на 100 са се насочили към апартамент, без значение дали покупката е за персонално прилагане или за инвестиция. Къща в рамките на града биха закупили 9 на 100 от участниците, сочи изследването на " Юник Естейтс ". Към договорка за парцел вид " втори дом ", отвън региона на столицата, биха се насочили 7 на 100 от потребителите. Устойчива става наклонността за непрекъснато живеене в къща наоколо до София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР