Нашата позиция на фиксиран курс изисква да влезем в еврозоната.

...
Нашата позиция на фиксиран курс изисква да влезем в еврозоната.
Коментари Харесай

Проф. Христина Вучева: Напускането на подуправителя на БНБ не е в ущърб на интересите на страната

" Нашата позиция на закрепен курс изисква да влезем в еврозоната. Това е най-хубавият излаз, с цел да запазим всички позитиви до момента и да си спестим неблагополучията ", счита тя

Икономическият специалист проф. Христина Вучева не счита, че напускането на подуправителя на Българска народна банка Димитър Костов е изключително или в ущърб на ползите на страната ни. Това сподели тя в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Вучева добави, че той е желал да се отдръпна от поста и го е декларирал пред управлението на банката още през лятото. Костов подаде оставка през днешния ден. Напускането му идва на фона на започването на стрес тестванията на банки у нас, а редом текат и инспекции. Финансовият министър Владислав Горанов изрази вяра това овакантяване да не повлияе върху решението на Франкфурт за приема ни в ERM2 и присъединението ни към Банковия контрол. Проф. Вучева изясни, че не е забелязала Горанов да е обезпокоен от нещо и има вяра, че всичко ще завърши наред. По думите на икономическия специалист ние сме подготвени за влизане в ERM2. „ Там няма никакви условия. Това e мястото, където страните би трябвало да успокоят валутите си, преди да преминат към еврозоната, само че ние нямаме потребност от това, тъй като сме с закрепен курс. Нашата позиция на закрепен курс изисква ние да влезем в еврозоната, извънредно време е да станем членове на еврозоната. Това е най-хубавият излаз, с цел да запазим всички позитиви до момента и да си спестим неблагополучията ", изясни Вучева. Икономическият специалист разяснява и отчета на Брюксел, който насочва рецензии към застрахователния бранш у нас. Тя означи, че този отчет не се отнася единствено до България, само че всички изброени проблеми са истина. Според нея бързо би трябвало да бъде решен казусът с неналичието на ръководител на Комисията по финансов контрол след напускането на Карина Караиванова. По думите й пропуските са се получили поради струпване на проблемите в годините. По време на мандата на Карина Караиванова се развихриха кавги в областта на застраховането, системата „ бонус-малус ” за „ Гражданска отговорност ” и банкрута на кипърската застрахователна компания " Олимпик ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР