Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме.

...
Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме.
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Нашата политика е да събираме данъците, без да ги вдигаме

" Нашата политика е да събираме налозите, без да ги подвигаме. Ние сме страната с максимален % сива стопанска система и всички промени в данъчните закони, които желаеме да създадем, са баланс сред това да не натоварим прекомерно бизнеса, само че да вземем ограничения, тъй че той да се изсветли ". Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Искрен Арабаджиев - народен представител от ПП-ДБ и член на комисията по бюджет и финанси.

Той изясни, че главните рецензии към бюджета са във връзка с недостига, само че откогато Асен Василев е министър на финансите, има нова философия за правене на бюджети и на финансова политика.

" В последна сметка всички апокалиптични картини, които ни описват, не са правилни. Искаме да създадем следното - локалните доходи, които събираме от налози и такси, да ги влагаме в локалната стопанска система и да повишим приходите на хората, а с европейските средства да усилваме вложенията в инфраструктура, в капитал, в машини ".

Когато налозите се събират, в страната постъпват средства, които да се насочат в интерес на хората, съобщи депутатът.

Той разяснява и рецензиите за тегленето на нов държавен дълг - даде образец с страните на запад, които взимат заеми, с цел да ги влагат в инфраструктура и капитал, а по-късно употребяват облагите, с цел да си върнат заема.

Искрен Арабаджиев дефинира като неистина изказванието, че растежът на пенсиите се финансира посредством издаването на държавен дълг.

" Всички обществени заплащания са в границите на личните доходи на страната и даже имаме още 4 милиарда лева в допълнение. Теглим единствено 6 милиарда лева, с цел да влагаме в финансовите планове, които за пръв път от 15 години са оповестени и включени в плана за държавния бюджет ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР