Нашата планета е разбита, ще предупреди генералният секретар на ООН

...
Нашата планета е разбита, ще предупреди генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Гутериш: Човечеството води „самоубийствена война“ срещу природата

" Нашата планета е разрушена ", ще предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации в сряда.
Човечеството води това, което той ще дефинира като „ самоубийствена “ война против естествения свят, заяви Военновъздушни сили.
„ Природата постоянно отвръща на удара и прави това със събиране на мощ и гняв “, ще изясни той пред особено събитие на Военновъздушни сили за.
Гутериш желае да сложи битката с в основата на световната задача на Организация на обединените нации.
В тирада, озаглавена „ Състояние на планетата “, той ще разгласи, че „ централна цел “ през идната година ще бъде построяването на световна коалиция към нуждата от понижаване на излъчванията до чиста нула.
Нетната нула се отнася до понижаване на, доколкото е допустимо, и балансиране на всевъзможни по-нататъшни изпускания посредством премахване на еквивалентно количество от атмосферата.
Гутериш ще каже, че всяка страна, град, финансова институция и компания " би трябвало да одобряват проекти за преход към чисти нулеви излъчвания до 2050 година ". Според него те също ще би трябвало да подхващат решителни дейности в този момент, с цел да тръгнат по пътя към постигането на тази визия.
Целта, споделя генералният секретар на Организация на обединените нации, ще бъде да се понижат световните излъчвания с 45% до 2030 година спрямо равнищата от 2010 година
Ето какво ще изиска генералният секретар на Организация на обединените нации да създадат народите по света:
• Поставяне цена на
• Поетапно унищожаване на финансирането на и преустановяване на дотациите за изкопаеми горива
• Прехвърляне на данъчната тежест от приходи върху въглерода, а от данъкоплатците към замърсяващите естествената среда.
• Интегриране на задачата за (подобно на концепцията за чистата нула концепция) във всички стопански и фискални политики и решения
• Помощ за тези по света, които към този момент са изправени пред тежките последствия от изменението на климата
Това е амбициозна стратегия, както ще признае генералният секретар на Организация на обединените нации, само че той ще каже, че в този момент са нужни радикални дейности.
" Науката е ясна ", споделя Гутериш, „ " в случай че светът не понижи производството на изкопаеми горива с 6% всяка година сред в този момент и 2030 година, нещата ще се влошат. Ще станат доста по-зле. "
 Генералният секретар на Организация на обединените нации: Десетки милиони живеят в иго Генералният секретар на Организация на обединените нации: Десетки милиони живеят в иго
Над 40 милиона души по света са подложени на модерни форми на иго и 71% от тях са дами. Това се показва в изказването, разгласява...
" Апокалиптичните пожари и наводнения, циклоните и ураганите са новото обикновено ", ще предизвести той.
" се срутва. Пустините се популяризират. Океаните се задавят от пластмасови боклуци. "
Той ще признае, че Европейският съюз, Съединени американски щати, Китай, Япония, Южна Корея и повече от 110 други страни са се заели да станат неутрални във връзка с въглерода доникъде на този век.
Той ще каже, че желае да види този подтик, трансфорат в придвижване.
Технологиите ще ни оказват помощ да реализираме тези цели, има вяра в това Гутериш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР