Нашата основна цел е пенсиите на българските пенсионери да станат

...
Нашата основна цел е пенсиите на българските пенсионери да станат
Коментари Харесай

Пенсионерски организации искат преизчисляване на пенсиите

Нашата съществена цел е пенсиите на българските пенсионери да станат по-близки до тези на европейските пенсионери. Затова би трябвало да има преизчисляване на пенсиите с осигурителния приход за 2017 година, защото осигурителният приход за 2018 година ще излезе към април. Това сподели в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Венелин Новаков от Националната самодейност "Социална взаимност ".

,,Ако от 1 април бъдат преизчислени пенсиите, ще са нужни към 1 милиард и 200 милиона лв. за преизчисляването на всички отпуснати пенсии до 2015 г.'', съобщи Новаков. Той добави, че в случай че преизчисляването на пенсиите е от 1 юли, ще са нужни към 800 милиона лв., само че това не може да стане без решение на Народното събрание.

,,Искаме също пенсионер да бъде включен в листите за европейските избори, тъй като пенсионерите у нас са 2 милиона и 300 хиляди'', съобщи още Венелин Новаков.

Председателят на Съюза на пенсионерите - 2004, Валентина Николова сподели, че от години упорстват за приемането на Закон за възрастните хора.

,,Такъв законопроект от 2005 година се внася шест пъти и шест пъти се отхвърля ", разяснява тя. Трябва да се одобри Закон за възрастните хора, да се преизчислят пенсиите, да се усъвършенства здравното и общественото обезпечаване на пенсионерите, както и да се подсигурява тяхната сигурност'', изясни Валентина Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР