Нашата организация е в контакт с държавните институции. Говорим за

...
Нашата организация е в контакт с държавните институции. Говорим за
Коментари Харесай

Представител на НПО: Държавата трябва да компенсира хората, които приемат бежанци в дома си


Нашата организация е в контакт с държавните институции. Говорим за невиждана рецесия. Никой не е очаквал, че в средата на 21 век ще има бежанци от цивилизована страна. Статутът на протекция съществува от 2001 година, само че в никакъв случай не е бил задействан. Все едно имаме кола единствено с корпус без мотор. Тук влезе в действие гражданското общество и това е повода към момента да няма бежанска рецесия. Това съобщи Райна Манджукова, ръководител на Център за бесарабски българи, в студиото на Българска национална телевизия.

Тя беше безапелационна, че за първи път се вижда съдействие сред гражданско общество и институции.

“Правителството прави действия, само че не мога да оправдая дирекция “Полиция ”, че не знае, че би трябвало да има наложителна регистрация на хора, които са пристигнали от чужбина и са настанени в домове на българи ”, изясни Манджукова.

По думите ѝ сега най-оптималният вид за бежанците е приемане на краткотрайна протекция. Тя увери, че хората, които са подали документи за различен тип протекция, могат да се откажат от нея.

“Ние настаняваме хора в домовете на семействата. Повечето ги канят безсрочно. Нека да намерим метод да обезщетим по някакъв метод семействата. Именно по тази причина е нужна тази регистрация по член 28. Хората отделят от залъка си и го вършат безсрочно ”, моли Манджукова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР