Нашата мисия и кауза е да представим съвременното изкуство по

...
Нашата мисия и кауза е да представим съвременното изкуство по
Коментари Харесай

Изкуствоведи пред Дарик: Нашата мисия и кауза е да представим съвременното изкуство по един достъпен и атрактивен начин

Нашата задача и идея е да представим актуалното изкуство по един наличен и атрактивен метод към необятната аудитория. Усетихме, че е доста значимо знанието за изкуството да не остава заключено в академичната среда. ” Това изясни в студиото на “Посока Култура ” изкуствоведът Теодора Константинова за новото говорене за просвета и изкуство и идния " Wide Art Forum ".

Радослав Механджийски изясни, че хората са извънредно способни да възприемат всеки вид информация, обвързвана със актуалното изкуство, когато тя е предоставена по наличен метод. Според него самото модерно изкуство навлиза в сфера, в която то самото се трансформира в развлечение.

Критиката за модерно изкуство е в рецесия от много време насам, обясн Механджийски. “Няма ограничавания за методите и методите, по които актуалното изкуство може да се показва, по тази причина в нашите събития доста постоянно подчертаваме ”, добави той. Няма построена методология за безапелационна справедлива оценка, изясни гостът.

По думите на Теодора Константинова изкуството би трябвало да бъде по-достъпно и хората да се подканват да вървят на повече изложения. Да се отстрани дистанцията сред елитарно заключеното интелектуализирано изкуство и необятната публика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР