Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж

...
Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж
Коментари Харесай

Георги Марков гневен: Няма да гласувам за третия пол

Нашата Конституция е ясна, че брак има единствено сред мъж и жена! България е страна с патриархални обичаи, ние сме християнска и православна страна. Това споделя в изявление за уеб страницата „ Епицентър “ депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

- Г-н Марков, държавното управление в действителност призна третия пол и прати за ратификация в Народното събрание Истанбулската спогодба, която задължава и децата в детските градини да се преценяват с това. Вие по какъв начин ще гласувате в пленарната зала?

-Аз няма да гласоподавам в пленарна зала за ратификация на тази спогодба.

- Защо?

- Не съм склонен с изказванията на политолога Андрей Райчев, че нямало къде да вървим и ще би трябвало да признаем третия пол - щом сме тръгнали към богатите страни, щом те ни дават еврофондове и черпим богатства, можем да си затрием суверенитета и те да ни споделят какво да вършим. Това не е правилно! България, както всички останали членки на Европейски Съюз, с участието си в Съюза не са изгубили изцяло суверенитета си. И не са правилни изказванията на някои министри от кабинета на Борисов, че в случай че желаеме да сме европейска страна, би трябвало да приемем конвенцията. За информация - Унгария е била, е и постоянно ще бъде по-европейска от нас по редица съображения, само че Виктор Орбан и неговото държавно управление не ратифицира конвенцията, както и държавното управление на Робърт Фицо (министър-председател на Словакия – б.р).

Аз не съм склонен и в никакъв случай няма да гласоподавам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да върви в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество. Нашата Конституция е ясна, че брак има единствено сред мъж и жена! България е страна с патриархални обичаи, ние сме християнска и православна страна. И желая да обърна внимание на тези членове на кабинета, които пробутват тази спогодба, както и на някои политолози, коледното послание на министър-председателя на Унгария, който е за отбрана на християнската просвета. Той сподели, че даже и тези, които не вървят на черква, атеистите, също са християни. Нашата християнска и православна просвета изключва тази простотия.

- Но вие постоянно сте твърдял, че сте предан член на ГЕРБ. Тази ви позиция няма ли да влезе в несъгласие с „ правата линия “ на партията?

- Аз съм предан член на Политическа партия на ГЕРБ, постоянно ще поддържам Борисов, само че в този случай ще гласоподавам срещу, тъй като вървя пешком на работа до Народното събрание и няма да се червя пред моите гласоподаватели. Хората ме познават, няма какво да им обясня. Повтарям – не сме длъжни да приемем тази спогодба и в случай че не я приемем, това не значи, че не сме европейска страна. Това е фундаментален въпрос и аз ще гласоподавам срещу нея.

- Защо тъкмо в този момент се слага този въпрос и дали държавното управление не е притиснато при започване на европредседателството непременно да бъде утвърдена конвенцията?

- Не мисля, че има нещо общо сред европредседателството и тази спогодба. За нея се приказва от дълго време. Екатерина Захариева е била министър на правораздаването, когато е подписвала тези документи. Може би се смята, че това е част от по-голямата европейска взаимност. Но аз също съм доста „ за” европейската взаимност и по тази причина показвам голямо състрадание за това, което се случи в Германия, и което беше подминато от нашите демократични медии. Бях в Унгария и гледах по малкия екран чудесии по какъв начин момиченцето Мия на 15 години беше свиреп заклано и промушено няколко пъти с нож от афганеца Абдул, който живее от април 2016 година в немско семейство при родителите на момиченцето и те като християни, обичайки близък си, го одобряват, с цел да го интегрират, а той потегля да изнасилва детето. Казва му, че в случай че „ не му бутне “, ще го заколи.

На 15 декември родителите отиват в полицията и вършат недоволство против Абдул. Полицията го привиква, само че след това го пуска и той прави закононарушението. Затова съм склонен с Орбан, който споделя, че християнството изисква да обичаме близък си, само че най-вече изисква да обичаме и нас си – нашите обичаи, фамилните полезности, християнските полезности, тъй като се оказа, че евроценностите не постоянно се покриват с християнските. И ще изтъквам Доналд Тръмп, който сподели: „ Американци, върнах ви Коледа!” Защото в последните 8-10 години един американски президент не можа да си строши езика да поздрави с: „ Весела Коледа!”, а споделяше: „ Весели празници!”. Тези неолиберални изгъзици не ги претърпявам и в никакъв случай няма да гласоподавам за такова знамение.

- Имате ли пояснение за какво държавното управление предлага на Народното събрание нещо, което ще раздели за следващ път обществото и ще провокира отрицателна реакция против властта?

- Не мога да кажа. Това е неточност! В последна сметка господин Борисов си има глава на раменете, той носи отговорността, той е определен мажоритарно за министър председател, избира министри, екипи и така нататък Аз съм му признателен, че ме е направил народен представител, подписал съм декларация за преданост към Политическа партия на ГЕРБ и съм предан, само че този случай надскача вътрешната ми увереност - това е тежък удар за фамилните, християнските и морални полезности на нашето общество. Ние би трябвало да спрем тези неолиберални неща.

- Вие сте човек с богат политически опит. Обяснете апелирам, белким в ГЕРБ не виждат, че с такива изкуствено привнесени кавги засенчват и концепциите ни за европредседателството, и външнополитическите триумфи на Борисов?

- В случая Райчев е прав, че България в никакъв случай не е била толкоз добре сложена и на Балканите, и в Европа. Това са седемте месеца на най-хубавата външна политика на България. Това е безспорен факт, заслугата на Борисов е голяма и не знам за какво той би трябвало да се разконцентрира от линията, която за влизането ни и в Шенген, и в Еврозоната (която не може да стане бързо) и за приобщаването на Западните Балкани. Не мисля, че с това решение печелим държавното управление печели точки вътре в страната. Напротив! А по отношение на това по какъв начин ще погледнат на нас в Съвета на Европа – не е правилно, че в случай че не я приемем в този момент тази спогодба, ще има някакви последствия за България. Това е едно преждевременно решение, което не е в интерес на Борисов.

- Да не би да му изневерява политическият усет на Борисов, че позволява това?

- Многократно следя през последните месеци, че за жалост, Борисов е подвеждан – казусът с мораториума върху онколекарствата го сподели. Борисов не е слънце да огрее на всички места. Не е в положение да чете всичко. Помните по какъв начин го вкарваха в безумни, и то от името на държавното управление, законопроекти, които ние в Народното събрание отхвърлихме – да вземем за пример да си купим тв приемник за 1000 лева с документ от банката. Тогава споделих на групата, че това е акт против Борисов, бие по неговия престиж. Той върви и се мъчи по какъв начин да понижи административната тежест, а ние вършим жителите заложници на банките. И пред групата заявих, че ние сме парламентарна, а не банкова република. Има и други образци, които демонстрират, че министър председателят е подвеждан постоянно. Той не може да чете всичко и да вниква в детайлите. За това има министри, само че те да бъдат по този начин положителни да внимават, като го подвеждат, тъй като всичко се натрупа на него. Всички са станали на неговия тил министри, депутати и така нататък без в миналото да са си мислели, че ще станат такива – поставям и себе си включително.

- До каква степен тогава всички съветници към него могат да бъдат съответни на политическата обстановка?

- Мисля, че това не е положително решение и се надявам Народното събрание да го отхвърли. Пак споделям – не може да възпитаваме децата си на друго с изключение на, че има мъж и жена и че фамилията е от мъж и жена. Винаги ще се опълчвам на тази неолиберална народна власт, в никакъв случай няма да гласоподавам, тъй като този неолиберализъм ще направи от Европа един разграден двор!

- На какво отдавате тази канонада от отрицателни публикации в непознатия щемпел против България?

- Уважавам госпожа Нинова. Видях нейния позив Борисов да отговори на „ Гардиън”, на „ Журнал дьо диманш”, на един немски вестник и така нататък Аз съм засегнат от тези трудове, считам, че те не показват публицистичната политика на тези вестници. Но не съм склонен с Българска социалистическа партия и с госпожа Нинова, които споделят, че това са многоуважавани медии. Аз не ги почитам! Не почитам CNN, тъй като и нощес гледах по какъв начин не престават да не почитат вота на американците и избора на Тръмп. Не почитам немските малките екрани, които пет дни криха късането на гащи, на сутиени и малтретирането на над 1200 германки и европейки през нощта пред Кьолнската катедрала. Мисля, че тези трудове се дължат на отклонение на публичното мислене в Западна Европа за това, което се случва там. Включително и през вчерашния ден гледах по унгарската телевизия малтретиране от стотици идиоти на една френска полицайка. Това беше снимано и пуснато в мрежата. Така че тези медии да бъдат по този начин положителни да не ползват двойни стандарти, а да погледнат личните си страни.

- Но те ни подлагат на критика за корупция!

- Няма нито една конкретика в тези публикации, всичко е преразказ на някакви български неправителствени организации, на някакви центрове за проучване на демокрацията, на „ Отворено общество”, на някакви други наши НПО-та, за които към този момент в Народното събрание неведнъж споделям, че не трябва да бъдат толерирани, тъй като е наклонност НПО-та и то платени, да се пробват да се постановат на националните държавни управления и в България, и в Полша, и в Унгария, Чехия и Словакия. Заявих: Ние сме парламентарна република, а не анархорепублика. Как не се сети тази госпожа, написала публикацията в „ Гардиън” да обогати мнението си с обикновен взор от страна на държавно управление, прокуратура, съд! Що за мнение е изтърсил един земляк от някакъв Център за проучване на народна власт, че нямало вкарани министри в пандиза, а трябвало да има! Знае ли този земляк, че съвсем против всички български министър председатели – и Костов, и Виденов, и Станишев са водени наказателни производства, само че българският съд не ги е осъдил. Няма кой да споделя на съда по какъв начин да гледа делата.

През тези шест месеца Борисов организира две срещи с Макрон, среща в Берлин с Меркел, с Тереза Мей в Лондон – нещо незапомнено в нашата история. Ако някой желае да го упреква в корупция - ще му го каже там в прав текст. Това са меродавни оценки. Не мисля, че Меркел ще се обърне към него с думите: „ Скъпи Бойко”, в случай че го счита за подкупен. Либералният щемпел от дълго време крие истината, която става в личните му страни, с цел да не се насажда ненавист към преселниците желае да ги заобичаме. Е, на какво от горната страна, по-късно, което става? И още нещо - „ Файненшъл Таймс” също е влиятелен. Там написа нашият Ванчо Кръстев. Написа, че съперник на Орбан бил не Сорос, а папата. Що за нелепост! Та Сорос упрекна в антисемисъм Орбан, което накара Нетаняху, влизайки в Будапеща да каже, че не е по този начин. Докога ще поносим всичко това? Докога „ демократичната недемокрация” ще ни диктува по какъв начин да живеем?

- Продължаващото стоене на България под мониторинг уронва престижа ни. Видя се, че резултатът от него е нулев, само че за това пък репутацията ни е накърнена. Трябва ли да имаме по-остра позиция по този въпрос?

- Крайно време е мониторинговият отчет с идването му от Брюксел да бъде взет от Борисов и хвърлен в кошчето. Наскоро се разсъни дълга полемика дали в България сме дебили или не сме. Преобладаваше мнение е, че не сме! Ами като не сме, за какво разрешаваме следната идиотщина - да одобряваме забележката от Брюксел, че българският парламент при избора на членове на парламентарна квота във Висш съдебен съвет не бил обсъждал дълго претендентите. Това е безумство! Българският парламент взема решение дали те да се разискват 3 часа или 300 дни. Няма кой да ни споделя, дори и Брюксел, какъв брой време да приказваме на тази тематика. А обективната истина сподели, че ние избрахме тези хора с над 200 гласа и да вършим псевдодебати и удължаване на локуми, с цел да угодим на 4-5 брюкселски служители, е неприемливо!

Ако по този начин продължава – няма да гласоподавам на евроизборите, тъй като през днешния ден ние продължаваме да се държим към Европейски Съюз, както преди време към Съюз на съветските социалистически републики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР