Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята

...
Нашата коалиция е като италианско семейство, но проблеми в спалнята
Коментари Харесай

Николай Събев: Коалицията ни е като италианско семейство без проблеми в спалнята

Нашата коалиция е като италианско семейство, само че проблеми в спалнята нямаме. Това сподели министърът на превоза Николай Събев в изявление за предаването " Защо, господин министър? " по Би Ти Ви. Той посочи, че в тази ситуация става въпрос за " игра на асоциации ". В тази игра ролята на президента Румен Радев е на тъщата, която дава инструкции какво да вършим в леглото. Тази, които предсказват предварителни избори, пък са съседите на фамилията, които чуват заран доста звук.

На въпроса за кого би дал своя вот, в случай че въпреки всичко скоро има избори, той отговори: " Аз ще гласоподавам за тези, които ще подкрепят най най-после България да излезе от взаимозависимост - да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска страна в един богат Европейски съюз, където нещата са добре контролирани ".

Събев вижда в лицето на съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев точно такива персони и по тази причина се е съгласил да взе участие в тяхното държавно управление.

Билетите за трен няма да нарастват

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът на превоза увери, че за него ще бъдат изхарчени нужните средства, без да се прахосват пари. Той напомни, че държавното управление е заделило 5 млн. лева за превозването на бежанци.

За жп транспорта той още веднъж даде обещание бърза промяна и възстановяване на услугата. По думите му все още не се предвожда повишаване на билетите за влаковете. Събев подсети, че е заречен нарастване да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество съгласно него може да се реализира до 2024 година

Проверяват превозвачи за централизация на пазара

Не става въпрос за гонене на компаниите превозвачи, които излязоха на митинг, а за инспекция на някои от тях за централизация на пазара, разгласи министърът на превоза.

Заповедта за инспекцията е от март месец и точно тези компании излязоха на митинг, посочи той.

Според Събев при оптимално систематизиране на държавната дотация за превозвачите няма да се постанова повишаване на билетите за този тип транспорт.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР