Нашата идея за срещата (БСП, ГЕРБ, ПП и ДПС -

...
Нашата идея за срещата (БСП, ГЕРБ, ПП и ДПС -
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не възнамеряваме да се срещаме с Плевнелиев и Паси

" Нашата концепция за срещата (БСП, ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи - б.р.) беше въпреки всичко да имаме някакви рамки за гласуването на бюджета. В обстановка, в която има групова безнаказаност, когато няма образувано политическо болшинство, което да носи политическа отговорност за приемането на бюджета, партиите, улисани в своята угриженост за хората, от време на време вършат извънредно рискови оферти. Това се потвърди на два пъти през предходната година. Първо, Асен Василев като длъжностен министър на финансите вкара в Народно събрание един бюджет, който след това нямаше нищо общо с това, което беше препоръчано. Вторият образец беше, когато държавното управление при актуализацията предложи бюджет, който излезе от Народното събрание с плюс 1 милиард недостиг. По тази причина предложихме един диалог по главните рамки за недостига и предложенията, които имат партиите. За нас е значимо да продължат помощите за бизнеса и фамилиите, тъй като ни чака една тежка зима. Двойна цена за цените на тока, парното и водата. " Това съобщи определеният за депутат от " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов в предаването " Тази заран " по БТВ.
Социалистът дефинира срещата по-скоро като експертна и съобщи, че тя не е имала за цел да слага основите за съставяне на държавно управление. " По този въпрос Българска социалистическа партия има ясна позиция, която е потвърдена във времето. С първия мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим такова държавно управление. За нас по какъв начин ще се оправят хората през зимата е по-важно от наличието на един или различен дипломат или дали ще ни поздравява украинският президент. "
" Българска социалистическа партия изрично е споделила своята позиция и тя е срещу даването на оръжия за Украйна. Не може да има победител в този спор, не може да има решение, друго от мирното. И колкото повече оръжие се дава на едната страна, толкоз повече жертви дават и двете страни ", заключи Проданов твърдата позиция на левицата.
" Ако няма бюджет, разпоредбите са ясно написани. Ситуацията през януари 2022-ра и януари 2023-та е много по-различна и би трябвало да се създадат някои значими стъпки. Като увеличение на минималната работна заплата на 850 лева, тъй като досегашният й размер няма да е задоволителен. Затова е хубаво да има признат настоящ към актуалната обстановка бюджет. Но в това време би трябвало и да има разсъдък ", заключи Христо Проданов значимостта на приемането на бюджет за идната година.
Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще търси диалози и единодушие по значимите тематики, които за социалистите са рецесиите и превеждането на България през зимата.
" Ако направи държавно управление обединението сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", която в предишното Народно събрание смъкна кабинета и сега има над 130 народни представители, тогава ще бъдем градивна съпротива. Не имаме намерение да се срещаме с господин Плевнелиев и господин Паси. Те коя политическа мощ съставляват? Няма потребност в тази обстановка от посредници, а от директни диалози. Не мисля, че са се постигнали някакви резултати за тези 17 дни. Ако е имало нещо подмолно и прикрито от хората, ще проличи при сформирането на държавно управление ", съобщи социалистът.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР