Нашата голяма роля на европейските избори ще бъде да преборим

...
Нашата голяма роля на европейските избори ще бъде да преборим
Коментари Харесай

Йорданов: Колкото повече консервативни представители има в ЕС, толкова по-нормален ще бъде той

Нашата огромна роля на европейските избори ще бъде да преборим евроскептицизма с обяснението, че колкото повече консервативни представители има в Европейския съюз, толкоз по-нормален ще бъде той. Това съобщи Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на „ ИТН ", който взе участие в откриването на провеждащата се в София шеста конференция „ Западни Балкани ".

Логично е „ ИТН " да се причисли към фамилията на консервативните партии, уточни Йорданов. Той акцентира, че съгласно него консерватизмът е идеология на здравия разсъдък.

„ Здравият разсъдък диктува да има независимост на стопанската система. Здравият разсъдък диктува фамилията да е от мъж и жена, а половата ти ориентировка да не е преимущество пред останалите ", разяснява Йорданов. Според него налагането централно на избрани възгледи по тези въпроси отвращава хората от Европейския съюз, тъй като опонира на здравия разсъдък. Интересното е, че здравият разсъдък на Балканите е по-голям, в сравнение с здравият разсъдък на Запад, счита той.

Според него един от проблемите на балканските нации се корени във обстоятелството, че те не са изчистили някои от взаимоотношенията между тях. Йорданов отдаде това на „ тежката историческа орис ", която са имали някои от страните и народите на Балканския полуостров.

В изявлението си Тошко Йорданов засегна и тематиката за разширението на Шенгенското пространство, като акцентира, че страната ни от дълго време е изпълнила критериите за присъединение.

„ Отдавна отговаряме на всички критерии за влизане в Шенгенското пространство, само че това няма никакво значение за служителите от Брюксел ", счита той.

Настоящият конгрес се провежда за шеста поредна година. На събитието ще се срещнат политици, общественици, публицисти и специалисти за диалог по тематиките за бъдещето на района, сигурността, свободата на медиите, свободата на самоопределянето и нужните промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР