Нашата амбиция е доходите на военните да се увеличават, коментира

...
Нашата амбиция е доходите на военните да се увеличават, коментира
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Амбицията ни е доходите на военните да се увеличават

Нашата упоритост е приходите на военните да се усилват, разяснява министърът на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в отговор на въпрос за плана за промени в Закона за защитата.

Още предходната година, когато увеличихме заплатите с 10 %, сме заложили и тази година да ги увеличим с още 10 на 100, напомни Каракачанов. Той добави, че заплатите на военнослужещите са изостанали от 6-7 години. Хората би трябвало да повярват, че военната специалност дава алтератива, вероятност за развиване и обезпечава естествен стандарт на живот, означи министърът.

На въпрос за днешното известие след съвещание на Политическия съвет на "Обединени патриоти ", в което се споделя, че ПС утвърждава и поддържа активността на ръководителя и управлението на парламентарната група, както и на представителите на обединението - членове на Министерския съвет, Красимир Каракачанов разяснява, че постоянно е казвал, че нещата се вземат решение с разговор.

Това е бил постоянно и моят зов - да изговорим между тях проблемите и недоразуменията, уточни той.

На въпрос за позицията на Валери Симеонов във връзка с оставките на тримата министри, Красимир Каракачанов отговори, че това е мнение на Симеонов от предходната седмица и това е негово право. Това по никакъв метод не бърка нещата, добави Каракачанов.

Той си има мнение, аз също споделих, че поддържам неговите причини, че не могат да се жертват министри по този бърз метод, без да е потвърдена виновността им в съответния случай в злополуката, само че имам и друга логичност - в края на краищата и тримата министри са оферти на ГЕРБ и, в случай че техният водач на партията желае да си ги отдръпна, ние нямаме учредения да му се противопоставим, счита Красимир Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР