Наша делегация заминава на 7 май за Вашингтон, за да

...
Наша делегация заминава на 7 май за Вашингтон, за да
Коментари Харесай

Политици и военни заминават за САЩ за преговори за F-16


Наша делегация отпътува на 7 май за Вашингтон, с цел да договаря за придобиването на нов вид военен аероплан за Българската войска, заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС.

Делегацията ще бъде водена от заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, а в нея ще влязат командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков и експерти от Военновъздушни сили, както и представители на министерствата на финансите и на стопанската система.

„ Указанията са доста ясни – да се придържаме към цената, закрепена от Народното събрание, без това да понижава качествата на самолетите, които би трябвало да закупим “, съобщи министър Каракачанов.

Той изясни още, че българската делегация ще би трябвало да повдигне тематиката за вноските за новите самолети и да упорства те да не се заплащат едновременно. „ На няколко равни вноски желаеме да се направи, с цел да не ни затрудни внезапно. Видяхте, че министър председателят заявява, че парите ги имаме и са заделени, само че е по-добре да бъдат изразходвани на няколко вноски, а не еднократно, тъй като това би ни затруднило при реализирането на други планове или за поддръжката на съществуващата техника “, аргументира се военният министър.

Красимир Каракачанов повдигна и тематиката за индустриалното съдействие и разгласи, че страната ни ще предложи да бъде повдигнат център за образование на водачи в Долна Митрополия, което да бъде обвързвано и с идното възобновяване на военновъздушното учебно заведение там.

„ Нещата се движат в вярна посока. Ще ми се темповете да бъдат по-ускорени, само че както се споделя – съгласно опциите. Спрямо предходни години, въпреки всичко се прави нещо значимо “, сподели още Каракачанов и изрази вяра делегацията ни да се върне с положителни вести от Съединени американски щати.

БГНЕС напомня, че при започване на годината Народното събрание разпореди на Министерски съвет да приготви интернационален контракт и да организира договаряния с държавното управление на Съединените щати за придобиване на нов вид военен аероплан F-16V Block 70, който ще бъде създаден от американската компания “Локхийд Мартин ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР