Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик

...
Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик
Коментари Харесай

Наш тираджия с белезници във Франция, превозвал...

Наш водач е арестуван във Франция с обвиняване за трафик на мигранти. В момента Валентин Янчовски е в ареста във Франция, откакто в товарния му камион полицията е разкрила четирима мигранти. Близките му са безапелационни, че той не е трафикант, заяви bTV.

Сигналът за случая пристигна от врачанската транспортна компания, за която мъжът работи. Янчовски натоварил стока от Лион за Белгия, като на 20 април бил арестуван - в камиона служителите на реда намерили семейство с две дребни деца.

На 30 километра от границата с Белгия Валентин стопира за отмора. Следващите четири часа джипиесът демонстрира, че камионът не се движи. Връзка с водача няма и от фирмата-превозвач изпращат негов сътрудник от Белгия да ревизира какво става.

"Той ни сподели, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е арестуван и е с белезници ", описа притежателят на компанията Емил Цветков.

Едва на идващия ден разрешават на Валентин да се обади на шефа и фамилията си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две дребни деца.

Според шефа на Янчовски мигрантите режат презенти и скрито се качват в камионите, без водачите да знаят, че транспортират незаконната стока. Развитието на случая следва.

Колега на арестувания земляк уточни, че това не е изолиран случай. Това не са случайности. Това е проведена група. Качвали са се и на мен. Докато почиваме, до момента в който спим. Режат кофражното въженце. Понякога се случва някой сътрудник да ги види, да ти чукне и да ги свалиш. Но не постоянно може да ги усетиш. Друг сътрудник на Янчовски показа за сходен случай в Кале. „ Спряхме за отмора и след това от горната страна имаше мигранти и вътре имаше. Това е проведена незаконна група. “

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР