Наш професор направи любопитен коментар на войната и президента на

...
Наш професор направи любопитен коментар на войната и президента на
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Ердоган е хитър като лисица, ще има претенции към Крим

Наш професор направи любопитен коментар на войната и президента на Турция.

Нормално е хората да не желаят война. Войната ще има край, въпросът е да се приказва за този край. Трябва да настъпят избрани промени на терена, с цел да има договаряния. Това съобщи анализаторът проф. Владимир Чуков в ефира на Nova News.

„ Нека приказваме и за зърнената договорка. В нея са и Русия, и Украйна. Счита се, че след рухването на Херсон евентуално ще има доста по-голямо предпочитание за започване на договаряния. Херсон е ключът. Първо, това значи, че на Запад Русия повече няма по какъв начин да върви. Те говореха непрестанно за Одеса, за границата с Молдова. Падането на Херсон значи, че завършват на Запад. Руснаците усещат, че нямат изгода от сходен напън на Запад. Четирите окупирани области би трябвало по някакъв метод да съставляват буфер за Русия. Говори се, че ще има разделение. Херсон и Луганск евентуално са за Украйна, а руснаците упорстват за Донецк и Запорожие “, безапелационен е анализаторът, написа novini.bg.

„ Говори се за украински кораби със зърно, за съветски – не. Има пътечка от 2014 година - помните, тогава бяха наложени първите наказания, и то против Крим. Имаше пътечка от Крим, по която отиваха корабите, до турското пристанище Синоп “, сподели проф. Чуков.

„ Февруари месец пазарът на желязо изчезна, а в този момент се стабилизира. Това е поради вносът от Турция. Турция има всевъзможен интерес – стопански, политически. Русия и Турция са две страни с непрекъснати покупко-продажби между тях, последната – ветото на Финландия и Швеция за НАТО “, разяснява още той.

На въпрос за това дали Турция може да е фактор за спокойно съглашение сред Русия и Украйна, той съобщи: „ Зависи от ролята на Турция и пивотирането на Ердоган. Той е остроумен като лисица, несъмнено ще изкаже искания към Крим. “

Той разяснява и политиката в Съединени американски щати, като сподели, че Байдън не се е съветвал с никого за средствата, които е дал на Украйна. Според анализаторът от огромно значение е в този момент сенатът дали ще остане както е в този момент – доминиране на демократите, или ще надделеят републиканците.

Той изясни и за какво съгласно него в Съединени американски щати ще завоюват републиканците на идните междинни избори: „ Преброяването там става на всеки 2 години, а не на 10, както при нас. Характерно е това, че щатите с преобладаващи републиканци са с повече население, по тази причина ще преобладават те. Вероятно на 14-ти ние ще разберем кои ще са претендентите за президент – чакаме отговорът на Тръмп. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР