Наш политолог описа точно в каква ситуация се намира главния

...
Наш политолог описа точно в каква ситуация се намира главния
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: Позицията на Гешев е неспасяема

Наш политолог разказа тъкмо в каква обстановка се намира основния прокурор.

Много скоро ще забележим развиване и по другия проблем, обвързван с отстраняването и на основния прокурор Иван Гешев. Това предвижда пред БНР политологът доцент Милен Любенов.

Неговата позиция е неспасяема. Той ще бъде отхвърлен от поста основен прокурор най-късно при избора на новия Висш правосъден съвет. Моите упования са, че доста скоро можем да видим промени на климата вътре в прокуратурата – нещо, което за мнозина може да наподобява ненадейно, само че за какво да не се намерят и сериозни гласове в прокуратурата, още повече че репутацията на прокуратурата е доста ниска, съобщи Любенов.

Не мисля, че по тази тематика ще настъпят несъгласия сред четирите ръководещи партии, освен тъй като това е записано в тяхното съдружно съглашение, а тъй като това са упованията на българското общество, освен от 2020 година, когато започнаха митингите, но поне от 10 години, повече от 10 години даже. Тук оттегляне няма да има, разяснява политическият анализатор.

По тематиката със зелените документи, митингите и работната група, която бе образувана, с цел да се чуят различни гласове за ограничаващите ограничения, Любенов означи: " Големият въпрос е дали държавното управление ще се поддаде на сходен напън. И в предишното доста постоянно сме ставали очевидци – когато обещано държавно управление се пробва да извърши избрани промени, непопулярни, или да предприеме дадени дейности, които срещат опозиция измежду избрана част от обществото, дават обратно. Това е грешен ход. Не мисля, че държавното управление би трябвало да се концентрира или да дава отговор по един или различен метод върху " Възраждане ".

Според Любенов " двете гледни точки ги виждаме към този момент две години ", а в този момент е нужна " доста по-ясна проява на увереност от страна на новите ръководещи, че тези ограничения, зад които те застават, са верните ".

Инфлацията, която се следи, не е вътрешен феномен, в това число във връзка с цените на тока и газа. След като Зелената договорка като тактика на Европейски Съюз беше призната, съвсем естествено беше да се стигне до сходна обстановка на рецесия, посочи политологът в разбор на енергийната рецесия.

Хубавата вест е, че има средства, има пари за обезщетения, счита Любенов, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР