Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и

...
Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите

" Наш родолюбив дълг е руският нрав да бъде изолиран и стерилизиран, с цел да бъдат опазени младите генерации от съветското проклинание над България ", написа Евгений Кънев във фейсбук.

Бях преди дни на презентацията на нова компания за образование на човешки запаси, и по-точно на водачите на корпорациите. Всичко съгласно последните постижения на науката.

Не е мъчно човек да забележи, че това, което главно липсва на актуалните водачи в бизнеса - и изключително в България - е тяхната психическа подготовка за работа с новите генерации. Не ги схващат, не могат да споделят с тях и по този начин - не могат да ги стимулират. В резултат - голямо текучество и все по-трудно намиране на подобаващ, способен и предан личен състав.

Само част от аргументите са свързани с генерациите. Друга не по-малка значима причина е справяне с недостига на внимание, който новата информационна среда в епохата на обществените мрежи донесе. Когато животът ти минава главно в мрежата, където ти си хоризонтално обвързван като “възел " - пресечна точка сред доста други хора на твоето равнище - е съвсем невероятно да се чувстваш удобно в някаква йерархична организация.

Този проблем е изключително мощен в страни като България с доминантна патриархално- йерархична конструкция, в която преобладават най-успелите в Прехода - мъжете, старите, столичаните и богатите. Този вид социална подчиненост отблъсква младите генерации и те напущат България.

Най-видно това е в политиката, в която изобилстват мачовци, квазимачовци и ерзац мачовци. Общият им бекграунд е образование в среда на фамилна, групова или институционална подчиненост, в която насилието е главен инструмент. Затова и общественият им диалект е високомерен от лексика, обвързвана с обиди, закани и закани за принуждение. И резултатът за обществото от тяхното наличие в политиката е непосредствен до нулата.

Едва с влизането на хора от новите генерации в политиката през последните години стана допустимо това неподходящо за нашето развиване завещание от комунизма да стартира да се трансформира.

Засега Бай Ганьо, който не робува на идеологии, а единствено на келепира, е впрегнат да взе участие в общите старания за смяна на обществото. Но Бай Ганьо, който окончателно е станал Съветски човек през последните десетилетия е изцяло ненужен. Неговата мъчителна обвързаност и духовна зависимост на руското завещание, тотеми, а евентуално и идеали го вършат освен непотребен, а и нездравословен за другите българи.

Наш родолюбив дълг е руският нрав да бъде изолиран и стерилизиран, с цел да бъдат опазени младите генерации от съветското проклинание над България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР