Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината

...
Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината
Коментари Харесай

Радев пак в атака: Да не търпим политически шарлатани, да не се поддаваме на милитаристки призиви

" Наш родолюбив дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не се поддаваме на милитиристките апели, с които стартира всяко клане ". Това сподели президентът Румен Радев по време на послание към нацията по случай Деня на труда. Акцентът на думите му обаче още веднъж бе войната в Украйна и дейностите на политици в България. И въпреки да не назова обединения и имена, настоя: " Да не поносим политически шарлатани да ги разпалват за своя приложимост ".

" Рискът войната да ескалира като общоевропейска и даже международна е действителен. Нашите домове, децата, нашата татковина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са подготвени да създадат тази рискова стъпка. Да сложат бъдещето на България в полза на свои корисни цели, " добави още той. 

Изявлението - поредна, въпреки и не поименна офанзива против ръководството, идва на фона на предстоящо съвещание на съдружния съвет на държавното управление, който би трябвало да разиска решение България да даде военно-техническа помощ на Украйна и обстановката със спрените доставки на природен газ от " Газпром ". В сряда Народното събрание би трябвало да гласува решението за обезпечаване на въоръжение за Киев от България. В поддръжка се оповестиха " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " ИТН " от ръководещата коалиция, срещу е единствено Българска социалистическа партия, като Корнелия Нинова заплаши, че левицата може да напусне обединението, в случай че Министерският съвет утвърди военна помощ. Вот " за " заявява и ГЕРБ, евентуално и Движение за права и свободи ще поддържа. Тезата на Радев е, че това било замесване на България във войната. След първата му офанзива против властта по тематиката, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев назова президентската позиция " позорна ". Радев пък не пропуща обществена демонстрация, в която да нападна. 

 

Държавният глава днес нарече войната " бизнесът на демагозите ", каквито " има във всяка страна ", и в който стоката е непознатият живот:

" Трябва да осъзнаем, че никоя политическа измама не би трябвало и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, да унищожава достиженията на човешката цивилизация, съждани с труда на поколенията преди нас. "

Преди да се насочи към " патриотичния дълг ", който съгласно него допуска страната ни да остане настрана от протичащото се в Украйна, президентът спомена и  " човешкия дълг ":

" България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят избавление от този жесток братоубийствен спор. "

Радев още веднъж назова войната " братоубийствена ", въпреки външният министър на Украйна да му направи специфична забележка за това, че назовава руснаци и украинци " приятелски нации ". Заради потреблението на тези думи по време на срещата сред Радев и Дмитро Кулеба в София, гостът съобщи: ". "

В началото на словото си на 1 май президентът назова войната " най-зловещия враг на труда ". " Тази година посрещаме празника, до момента в който в сърцето на Европа отекват детонации. Цели градове са в руини. България към този момент понася косвени вреди от тази война в енергетиката и стопанската система. Ръстът на цените потапя от ден на ден българи под линията на бедността. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР