Наш основен приоритет е приемането на България в еврозоната, подчерта

...
Наш основен приоритет е приемането на България в еврозоната, подчерта
Коментари Харесай

Бюджетът ще бъде коригиран с 3% дефицит, стана ясно след срещата на ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ

Наш главен приоритет е приемането на България в еврозоната, акцентира Теменужка Петкова
Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха среща за бюджета в Министерството на финансите.

Асен Василев от ПП-ДБ разгласи, че има много запаси.

„ Ще получим детайлна информация от Министерството на финансите през идната седмица както за приходната, по този начин и за разходната част. След това ще обсъдим вид, който наподобява много реален – бюджетът да влезе в 3-процентовите ограничавания “, сподели още той.

„ Чисто софтуерно това ще се случи, откакто на първо четене бъде отритнат този бюджет с 6,4% недостиг, след което да бъде поправен от министерството и да влезе с 3% и съответно заложени политики, които Народното събрание би приел. На този стадий не се пипат обществени разноски, заплати и налози “, изясни Василев.

„ Нека сътрудниците да дадат детайлните разбивки и другата седмица ще минем през тях. Мисля, че изненадите не са огромни. Едната е ПВУ, другата е дял, третата е присъединяване по издръжката на ведомствата, а четвъртата е финансовата стратегия “, изясни той.

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС увери, че откакто им бъдат предоставени всички данни за разноските на страната, ще бъде направена тактика за това бюджетът за 2023 година да се вмества в трипроцентовия недостиг.

„ Търсим разновидности бюджетът да влезе в 3% недостиг. Наш главен приоритет е приемането на България в еврозоната “, сподели тя.

„ Това, което сътрудниците от Министерството на финансите изложиха преди близо 2 месеца, за недостиг от над 6%, бе доказано в този момент. Поискахме да ни бъде предоставена информация както във връзка с финансовите разноски, по този начин и за разноските по прехрана, както и за дивидентите – по отношение на опцията да бъде начислен 100%-ов дял, като бъдат регистрирани рисковете за Българския енергиен холдинг, с цел да подсигуряваме неговата финансова сигурност. Надяваме се да получим информация в най-кратък порядък по поставените от нас въпроси, да можем да я проучваме и да може бюджетът да влезе в границите на 3%-ия недостиг “, изрази вяра Петкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР