Наш лекар обяви какви поражения нанася новият вариант на коронавируса.С

...
Наш лекар обяви какви поражения нанася новият вариант на коронавируса.С
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов: Омикрон е около десет пъти по-заразен

Наш доктор разгласи какви провали нанася новият вид на ковид.

С влизането на новия вид „ Омикрон “ у нас “, по-голямата тежест ще падне върху извънболничната помощ и персоналните лекари “, счита доктор Георги Миндов, ръководител на сдружението на общопрактикуващите лекари.

„ Омикрон “ е към 10 пъти по-заразен, само че с доста по-малко затруднения. Основният напън и тежест ще понесе извънболничната помощ. Трябва да сме подготвени, да имаме поддръжка и от администрацията, тъй като сега работим на автопилот “, сподели още Миндов. Той е безапелационен, че случаите на COVID-19, които се регистрират в националната система са надалеч под действителния брой новозаболели, защото са празници, хората се тестват сами у дома и някои от тях даже не се изолират.

„ Коронавирус зоните не работят, хората могат да се тестват само в незабавните портали към лечебните заведения и огромните лаборатории “, сподели Миндов. Относно имунизацията, Миндов сподели, че повода да има опашки от искащи в празничните дни е това, че персоналните лекари не работят. „ Има огромен интерес измежду хората към имунизациите, само че за третата доза. Има, обаче, доста искащи, които чакат да им пристигна момента да си слагат третата доза “, сподели Миндов.

Според него условията за изминаване на 6 месеца от слагането на втора игла би трябвало да бъдат изменени и този период да се редуцира. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР