Наш депутат подхвана болната тема за случващото се по нашите

...
Наш депутат подхвана болната тема за случващото се по нашите
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: В Автомагистрали съвсем удобно са въведени нови подизпълнители

Наш народен представител подхвана болната тематика за протичащото се по нашите автомагистрали.

В момента са готови тристранни съглашения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус контракти, където ще се вкарат нови действия - т.е. трудът, който до момента не фигурираше там, само че се разплащаше, ще бъде въведен като нови 15 до 20% от общата сума за допълнение към общото оскъпяване, което ще стане над 50% - това коментира Гроздан Караджов от " ИТН " по Българска национална телевизия.

По думите му, към този момент ще се приказва за 2 милиарда лв. повишаване на инхаус процедурите. Той посочи, че 1 милиард е индексация поради инфлацията и още 1 милиард за това, че ще бъде подписан анекс за труда.

" Досега трудът не фигурираше, само че той си се разплащаше. Сега ще бъде разказан, само че той е бил вкаран в цените на материалите и ще си го извадят извън. Тези документи са готови. Ние имаме копие от тях и те не могат да ги отрекат. Освен това в " Автомагистрали " напълно комфортно са въведени нови подизпълнители ", поясни Гроздан Караджов.

Според него, " грабежът на века " - автомагистрала " Хемус " и инхаус процедурите продължава с двойна мощ при " Продължаваме Промяната ".

" Сега потеглят по същия циничен път като усилват цената с общо 50% и явно за всеки, който следи - тук органите би трябвало да се сезират и да ревизират какво вършат " Автомагистрали ", АПИ и министърът - този корупционен триъгълник и какво се прави с инхаус-ите сега, какви са техните проекти, преди да сме платили прекомерно скъпо ", сподели още Гроздан Караджов, написа blagoevgrad24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР