Наш дълг, като европейци и социалисти, е да не допуснем

...
Наш дълг, като европейци и социалисти, е да не допуснем
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Чалгата да не посяга на Вапцаров

Наш дълг, като европейци и социалисти, е да не допуснем истината за жестокото лице на фашизма и за героите на антифашитката опозиция да бъде сменена. Да се изкривят обстоятелствата и да се омаловажи подвига. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по време на възпоменателния митинг-поклонение във връзка 76 години от разстрела на Никола Вапцаров и неговите приятели Антон Попов, Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов. На събитието, което се състоя на мемориала „ Гарнизонно стрелбище “, участваха членове на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия, народни представители, евродепутати, общински съветници, роднини на починалите и десетки жители. Бяха поднесени венци от президента на Република България Румен Радев, от Народно събрание на Българска социалистическа партия и парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, от Градския съвет на Българска социалистическа партия – София и от посолството на Руската федерация.

„ Наш дълг, като потомци, е да не позволяваме международният стихотворец Никола Вапцаров, за следващ път, да бъде разстрелян. Не единствено би трябвало да запазим „ Моторни песни “ в учебниците, само че и да съхраним смисъла на неговата гениална лирика “, сподели в словото си Паргов.

Според водача на столичните социалисти непростителен е креативният вандализъм, на който станахме очевидци – стихове на Вапцаров да се трансформират в долнопробна чалга.

„ Ето за какво тук, на Гарнизонното стрелбище, би трябвало да си обещаем, че ще отстояваме и браним паметта за героите и истината за техния героизъм “, прикани участниците във възпоменанието Калоян Паргов.

„ Делото на героите, чиято памет през днешния ден почитаме, дружно с делото на десетките хиляди участници в съпротивата, е неопровержимо доказателство, че българският народ, в интервали на съдбовни тествания, може да отстоява с оръжие в ръка родовите си и общочовешките полезности “, безапелационна бе проф. Ваня Добрева, заместник-председател на Българска социалистическа партия – София и водещ на събитието. Тя уважи обръщението на президента Румен Радев към околните, уредниците и участниците в митинга-поклонение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР