Населените места навсякъде в Алпите се готвят днес за нова

...
Населените места навсякъде в Алпите се готвят днес за нова
Коментари Харесай

Регионът на Алпите се готви за още сняг, висока лавинна опасност

Населените места на всички места в Алпите се готвят през днешния ден за нова порция неприятно време. Рискът от лавини е огромен, а притежателите на жилищни здания се тормозят дали покривите им ще устоят на огромното количество натрупал се сняг, съобщи ДПА. В град Балдершванг, Южна Германия, лавина се стовари върху хотел, само че полицията заяви, че няма потърпевши - макар че ударът е бил толкоз мощен, че снегът влезнал в постройка.

От през вчерашния ден целият град е откъснат от света поради високата заплаха от лавини на единствения път, водещ до обитаемото място. Друг проблем е, че регионите, които са ситуирани в ниското, където температурите са по-високи и има по-малко сняг, са потърпевши от наводнения, тъй като реките и планинските потоци преливат. Засега управляващите оповестяват единствено за наводнени ниви и поляни, само че някои обитаеми места са предизвестени да бъдат бдителни.
Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер се чака през днешния ден да ревизира персонално по какъв начин се работи за разчистване на снега, тъй като прогнозите са за още сняг.
Австрийските управляващи оповестяват за няколко откъснати от света обитаеми места поради снега. Наложи се даже да бъде затворен за придвижване значим планински проход, свързващ Австрия с Германия. Австрийските управляващи обявиха, че единствено в провинция Залцбург поради снега са блокирани 17 000 души.

Швейцария също е наранена от тежката зима и в няколко нейни района е оповестена най-високата степен за заплаха от лавини.
Днес родителите на 16-годишно момче от Сидни, починало предходната седмица при лавина в Австрия, упрекнаха планинските спасители, че са провокирали лавината, при която е умрял синът им.

В сряда починалият Макс Майер карал ски в австрийския ски курорт Санкт Антон отвън обозначените за това писти дружно с по-малкия си брат и родителите си, когато лавина го затрупала, той останал 20 минути под два метра сняг и спасителите не могли да го съживят.

Според родителите Томас Майер и Джули Шац лавината се образувала, откакто те заседнали в бездънен сняг в тясна котловина сред две от главните писти, заяви австралийската телевизия. "Поради дълбокия сняг взехме решение, че е по-безопасно да не опитваме сами да излезем, а да се свържем с планинските спасители за съвет и с цел да знаят къде тъкмо се намираме ", се споделя в изказване на фамилията, публикувано от организация Острелиън асошиейтед прес.

Планинските спасители им споделили да останат където са и да чакат да ги спасят. "Към този миг бяхме невредими и за нас нямаше никаква непосредствена заплаха ", обявиха те. "Но до момента в който планинските спасители се опитваха да доближат до нас, спускайки се със ски над нас от отсрещната страна на долината, беше провокирана лавина, която ни връхлетя и докара до трагичната гибел на сина ни Макс ", прибавиха те.

Полицията в Санкт Антон проверява случая и ще излезе с финален отчет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР