Населението на Украйна е спаднало до 23 милиона души (в

...
Населението на Украйна е спаднало до 23 милиона души (в
Коментари Харесай

Населението на Украйна се е сринало до 23 млн души, едва 3,5 млн от тях могат да воюват с Русия

Населението на Украйна е спаднало до 23 милиона души (в съпоставяне с над 52 млн. през 1993 година и 41 млн. през 2021 година, бел. ред.). Това заяви някогашният министър-председател на страната Микола Азаров, който избяга в Русия след преврата против Янукович през 2014 година

" В страната са останали 23 милиона души, а единствено 3,5 милиона украинци могат да продължат военните дейности. А украинската работоспособна юноша всеобщо напуща страната ", написа Азаров в канала си в Telegram, представен от " Фокус ".

Той означи, че мобилизацията в Украйна в този момент продължава с ускорени темпове.

" Експертите даже показват съответна цифра - до 500 хиляди " доброволци " до пролетта. И в случай, че мобилизационният запас в страната е на практика привършен, управляващите ще прибягват до все по-драконовски способи ", предизвести експремиерът.

В същото време Азаров напомни, че при започване на септември Министерството на защитата на Украйна поправя изискванията и условията за набор на военна работа. Вече могат да се активизират хора с ХИВ, хепатит и психологични разстройства. А от 1 октомври дамите в Украйна, които имат здравна или фармацевтична компетентност, са длъжни да се записват за военна работа и им е неразрешено да излизат от страната.

През декември 2022 година шефът на Украинския институт за демография и обществени проучвания М.В. Птухи Ела Либанова съобщи, че 2023 година ще бъде годината на пагубен спад на раждаемостта. След което аналитичният запас OpenDatabot, който обобщава публични данни в страната, означи, че раждаемостта в Украйна е достигнала най-ниското си равнище за всички години на самостоятелност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР