Населението на света се е увеличило със 75 милиона души

...
Населението на света се е увеличило със 75 милиона души
Коментари Харесай

Населението на света е нараснало със 75 милиона души тази година

Населението на света се е нараснало със 75 милиона души за тази година и на 1 януари ще надвиши осем милиарда души, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на данни на Бюрото за броене на популацията в Съединени американски щати.

Световният растеж на популацията за изтичащата година е бил малко под 1 %. С началото на новата година се чакат приблизително 4,3 раждания и два смъртни случая на секунда, сочат прогнозните данни на американското Бюро за броене на популацията.

Коефициентът на напредък на популацията на Съединени американски щати през миналата година е бил 0,53 %, на половина по-малко от цената на този индикатор в интернационален мащаб. Населението на Съединени американски щати се е нараснало с 1,7 милиона души и точно на Нова година страната ще има население от 335,8 милиона души, написа Българска телеграфна агенция.

Ако актуалният ритъм на повишаване на популацията се резервира до края на десетилетието, то може да се окаже декадата с най-бавно повишаване на числеността на жителите на Съединени американски щати в историята на страната, като прогнозният коефициент на напредък сред 2020 година и 2030 година е под 4 %. Това показва Уилям Фрей, специалист по демография към американския мозъчен концерн за обществена политика Институт Брукинг.

Десетилетието с минимален напредък на популацията на Съединени американски щати към този момент е четвъртото на предишния век, което е наранено от последствията от Голямата меланхолия. Тогава коефициентът на напредък е бил 7,3 %.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР