Населението на САЩ и света продължава да расте, но със

...
Коментари Харесай

Световен растеж: Населението ще надхвърли 8 млрд. души на 1 януари

Населението на Съединени американски щати и света продължава да пораства , само че със забележими разлики в темповете. Според последните статистически данни и прогнози, показани от „ Асошиейтед прес “ и американското Бюро за броене на популацията, идното десетилетие може да бъде характеризирано с най-бавното повишаване на популацията в историята. В идната публикация ще разгледаме някои от основните фактори и трендове, свързани с растежа на популацията.

Световен напредък на популацията – Световното население се чака да надвиши 8 милиарда на 1 януари 2024 година, като растежът през миналата година е бил малко под 1%. Този факт акцентира нуждата от резистентност и ръководство на растежа, изключително при провокации – климатични промени и ресурсите.

Растеж на популацията на Съединени американски щати – Коефициентът на напредък на популацията на Съединени американски щати през миналата година е бил 0,53%, което е на половина по-малко от междинния интернационален индикатор. Съединени американски щати чакат да имат население от 335,8 милиона души на 1 януари. Този по-нисък напредък може да има значими стопански и обществени последствия.

Предизвикателства за ръководство на растежа – Ако актуалният ритъм на повишаване на популацията се резервира, десетилетието сред 2020 и 2030 година може да бъде най-бавното в историята на Съединени американски щати, с плануван напредък под 4%. Този факт акцентира значимостта на подобаващите ограничения – обучение, опазване на здравето и икономическа политика .

Исторически подтекст – Интересен факт е, че четвъртото десетилетие на предишния век е имало минимален напредък на популацията в Съединени американски щати – 7,3%. Този подтекст ни припомня за значимостта на икономическите и обществените фактори.

Изглежда, че растежът на популацията е тематика с голям брой аспекти и провокации както за Съединени американски щати, по този начин и за света като цяло. Управлението му ще изисква еластичност и тактики за справяне с другите фактори , които го образуват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР