Населението на много по-малки градове в Европа е толкова намаляло,

...
Населението на много по-малки градове в Европа е толкова намаляло,
Коментари Харесай

До 50 000 евро, за да се преместите там: Няколко европейски градове, които ще ви платят, за да им станете жител


Населението на доста по-малки градове в Европа е толкоз намаляло, че те към този момент оферират дотации за покупки на жилища, евтини наеми и други преимущества, единствено и единствено с цел да усилят популацията си и да привлекат нови поданици, в това число чужденци.

Редица дребни градчета в Италия, които към този момент са приложили на процедура тези ограничения, привлякоха толкоз доста световно медийно внимание, че новите дестинации, които се включват в тези стратегии, оферират много по-примамливи тласъци. Това са градове в Швейцария, Италия, Гърция и Испания, като някои от тях предлагат  до 50 000 евро и повече на семейство, написа Forbes.

В края на предходната година, съгласно Time Out, Италия разгласи, че ще заплати по 30 000 евро на запалянко, с цел да се реалокира в някои от селските региони. Страната към момента поддържа програмата за жилища от 1 евро, като последно пусна осем къщи в Сант`Елия за продажба, с цел да подтиква стопанската система на града.

Офертите идват с условия. Най-малкото се изискват гаранции, че новодомците имат намерение да живеят в регионите дълготрайно.

Ето няколко от най-новите предложения: 

Албинен, Швейцария

Албинен се намира в швейцарските Алпи и е градче с по-малко от 250 поданици, което предлага да заплати на фамилии над 50 000 евро, с цел да се реалокира там.

Общината предлага 25 000 швейцарски франка - 25 300 евро, на хора под 45 години да се реалокират там и 10 120 евро на дете.

Схемата е отворена и за швейцарски жители или отговарящи на изискванията чужденци, които са живели в Швейцария задоволително дълго, с цел да получат позволение за престояване.

От претендентите също се изисква да живеят в дом, който коства най-малко 200 000 швейцарски франка (202 310 евро) и би трябвало да се ангажират да живеят в Албинен в продължение на 10 години.

Понга, Испания

Град Понга в района Астурия в Северна Испания предлага до 3000 евро за фамилии с деца и до 2000 евро за несемейни или двойки без деца. Хората, които изберат да основат семейство там ще получават спомагателни 3500 евро на новородено.

Град Понга е прочут със своите изумруденозелени планини, а селото е известно, че е очевидец на прекосяването на келтската просвета. Известен е и с висококачествените си локални артикули, в това число занаятчийски сирена, мед и сушени меса

За да се възползват от офертата, хората би трябвало да се съгласят да живеят там най-малко пет години.
 Северозападен Арканзас предлага биткойни на стойност $10 000, в случай че се преместите там
Този регион в Съединени американски щати предлага биткойни на стойност $10 000, в случай че се преместите там

Програмата е част от проект за стимулиране на заселването в Северозападен Арканзас

Рубия, Испания

Село Рубия има 1400 поданици и се намира в северозападния регион на Галисия, на 2 часа и половина път с кола източно от Сантяго де Компостела. То предлага да заплаща на новите поданици - за предпочитане фамилии - до 150 евро на месец, с цел да живеят там. Схемата се надява да усили броя на учениците в локалните учебни заведения.

В Италия

Югозападният район Калабрия предлага до 28 000 евро на хора, които желаят да се реалокират в село с по-малко от 2000 поданици, написа Euronews.

Новите евентуални заселници би трябвало да са на възраст до 40 години и да се реалокират в района в границите на 90 дни след приемането на молбата им. Те също би трябвало да започват бизнес или да си намерят работа.
 Снимка 583544
Източник:
 Снимка 539347  Тези италиански села ще ви платят €28 000, с цел да се преместите там
Тези италиански села ще ви платят €28 000, с цел да се преместите там

Те са в красивия район Калабрия в Южна Италия

Сардиния, Италия

Небезизвестният остров Сардиния предлага 15 000 евро на хора, подготвени да се реалокират там в опит да поправят наклонността за понижаване на броя на селското население.

Известен със своите пясъчни плажове, синьо небе и тюркоазени води, средиземноморското кътче желае да се бори с изселването и държавното управление е заделило 45 милиона евро за проекта, задоволително за покриване на 3000 дотации.

За да дават отговор на изискванията за безплатна помощ, хората би трябвало да се реалокират в община на Сардиния с население под 3000 души и парите би трябвало да бъдат употребявани за закупуване или ремонт на дом.

Получателите би трябвало да живеят там на цялостен работен ден.

Финансовите тласъци на Гърция

Гърция е изправена пред сложна обстановка, с намаляващо и застаряващо население, написа Digital Émigré.

Раждаемостта е ниска и доста хора напущат страната. Това оказва огромен напън върху системата за обществено обезпечаване на Гърция и затруднява икономическия напредък на страната.

Един остров в Гърция предлага тласъци за поощряване на новодошлите и битка с наклонността: Остров Антикитера

Разположен е на юг от континентална Гърция и северозападно от Новите поданици ще получат дом и имот земя и ще им се заплащат по 500 евро всеки месец през първите три години, в които живеят там ", написа Expatriate Group.
 Този град в Мисисипи ще ви заплати, в случай че се преместите там
Пореден американски град предлага да ви заплати, в случай че се преместите там

Програмата е ориентирана към хора, които работят дистанционно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР