Населението на Китай може вече да е започнало да се

...
Населението на Китай може вече да е започнало да се
Коментари Харесай

Започва ли да се топи населението на Китай?

Населението на Китай може към този момент да е почнало да се свива, като данните за тази година демонстрират продължаващ спад в броя на ражданията, предвижда самостоятелен китайски демограф, представен от Блумбърг.

Според Хе Яфу тази година ще има сред 9,5 милиона и 10,5 милиона новородени бебета в Китай.

„ Ако броят на новородените е покрай долната граница на прогнозата, то популацията на страната ще записва негативен напредък “, разяснява той, като прибавя, че напоследък годишните смъртни случаи са 10 млн.

Китайското държавно управление на процедура отстрани всички ограничавания за броя деца, която една двойка може да има, и даде обещание повече поддръжка за фамилиите, в това число посредством понижаване на разноските за развъждане на дете.

Заместник-ръководител на Националната здравна комисия Ю Сюджън съобщи през юли, че броят на новородените тази година може да намалее още веднъж по отношение на записаните 12 млн. раждания през 2020 година

Яфу показва, че неговата прогноза се базира на разбор на районни данни, които сочат към внезапен спад. В град Деджоу в провинция Шандун да вземем за пример се следи 17,9% спад на новородените през първите девет месеца на тази годиан в съпоставяне със същия интервал на миналата.

Отделно, през септември локален вестник в провинция Анхуей пресметна, че ражданията там ще спаднат със 17,8% през тази година, което би било четвърта поредна година на двуцифрен спад.

Яфу не е самичък в песимистичните си прогнози. През август анализатори от Jefferies Financial Group Inc. написаха, че броят на новородените през 2021 година може да спадне до най-ниското равнище най-малко от 1950 година насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР