Населението на Канада през 2022 г. се е увеличило с

...
Населението на Канада през 2022 г. се е увеличило с
Коментари Харесай

Рекордна миграция стимулира исторически ръст на населението в Канада

Населението на Канада през 2022 година се е нараснало с повече от милион души за пръв път в историята съвсем напълно поради краткотрайните поданици и имигрантите, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на канадската статистическа работа.

Броят на популацията е повишен с рекордните 1.05 милиона души и е достигнал 39.57 милиона сред януари 2022 година и 2023 година Около 96 % от растежа се дължи на миграцията, съобщи статистическата работа.

Ръстът е оказал помощ на Канада да резервира позицията си като най-бързо разрастващата се страна от Г-7. Увеличението е с 2.7 % и значи, че за 26 години Канада би могла да удвои популацията си.
Канада разчита на имигрантите да задвижват стопанската система ѝ и да подкрепят казуса със застаряващото население и откогато демократичното държавно управление на премиера Джъстин Трюдо пое властта през 2015 година миграцията внезапно се усили. Отава работи и по специфични планове, с цел да приема краткотрайно хора, бягащи от рецесии, като да вземем за пример, неустойчивостта в Афганистан или земетресенията в Турция и Сирия.

През 2022 година Канада е приела 437 180 имигранти и броят на краткотрайните поданици се е нараснал с 607 782 души. Това са най-високите равнища в миналото и отразяват " по-високи имиграционни цели и рекордна година за обработка на молби за имиграция ", сподели " Статскан ".

 Заради миграцията популацията на Германия стигна рекордните 84.3 млн. души Заради миграцията популацията на Германия стигна рекордните 84.3 млн. души

При преброяването на популацията организацията включва както непрекъснато, по този начин и непостоянно пребиваващите, дружно с новородените деца.

От септември Канада регистрира повишаване на броя работещи и статистическата организация по-рано сподели, че непостоянните поданици доста способстват за този растеж.
Имиграцията съставлява съвсем 100 % от повишаването на работната мощ в Канада и до 2036 година се чака имигрантите да бъдат към 30 % от популацията на Канада по отношение на 20.7 % през 2011 година, съобщи канадското министерство на имиграцията.
Съгласно тригодишен проект, разгласен през ноември, държавното управление на Трюдо желае да продължи да усилва годишните имиграционни цели, за да даде непрекъснато престояване на 465 хиляди души през 2023 година и да усили тази цел до 500 хиляди души до 2025 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР