Населението на Египет е достигнало 105,858 милиона души в началото

...
Населението на Египет е достигнало 105,858 милиона души в началото
Коментари Харесай

Населението на Египет се е увеличило с близо 1,5 милиона за една година

Населението на Египет е достигнало 105,858 милиона души при започване на 2024 година, разгласи Централната организация за социална готовност и статистика, представена от в. " Иджиптшън газет ".

Година по-рано броят на египтяните е бил 104,395 милиона или с 1,463 милиона по-малко.

Агенцията обаче регистрира понижение на броя на новородените през 2023 година със 149 000 на годишна база, което е спад със 6,8 %.

Египетското население се е нараснало с 25 милиона през последните 10 години, макар напъните на страната да ограничи прираста, съобщи министърът на планирането и икономическото развиване Хала ас Саид по време на интернационална конференция за популацията и развиването, която се организира в Кайро при започване на септември м. година

Статистически разбори демонстрират, че популацията на северноафриканската страна ще доближи към 192 милиона души през 2052 година при настоящия ритъм на напредък. Това ще изисква страната да удвои вложенията в инфраструктурни планове и благоустройство.

На Египет се пада дял от 1,4 % от международното население съгласно уеб страницата " Уърлдомитърс " (worldometers.info) Арабската република се подрежда на 14-о място в света по този индикатор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР