Населението на България към 7 септември 2021 г. е 6

...
Населението на България към 7 септември 2021 г. е 6
Коментари Харесай

6, 5 млн. сме общо по НСИ, а според ЦИК 6,6 млн. са само избирателите

Населението на България към 7 септември 2021 година е 6 518 789 души, което е по-малко от оповестените от ЦИК 6,6 млн. гласоподаватели на вота от неделя, окончателните данни на Национален статистически институт от преброяването в страната от края на м.г. Напомняме, че лицата под 18 година и някои други категории жители нямат право а глас. С въпросната разлика да вземем за пример печатницата на аления народен представител Петър Кънев прибира милиони повече от поръчките на ЦИК, защото с изключение на за несъществуващи  най-малко 1,2 млн. гласоподаватели, създава и връхнина. Съответно, и изборната интензивност е друга от посочената.

Новата демографска картина изисква и преразпределение на изборните региони. От Национален статистически институт импровизирано обясниха пред Актуално, че при актуалното население в София и София-област е трябвало да има 5 мандата повече, поради съсредоточеното население в столицата, за сметка на по-обезлюдените райони. В допълнение института показаха, че по никакъв метод те не могат да дефинират коя област какъв брой мандати да има.

" Това е работа на ЦИК. Ние изпращаме данните от преброяването, а те от своя страна понижават и усилват мандатите на другите региони, без броя на депутатите да надвишава 240 ", показаха още от Национален статистически институт.

Иначе дамите у нас дамите са 3 383 527, а мъжете 3 136 262, или на 1 000 дами се падат 927 мъже.
От информацията на Национален статистически институт стана ясно и, че в интервала сред последните две преброявания популацията на страната е намаляло с 844 781 души или с 11,5%.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР