Населението има огромна потребност от детска болница и аз съм

...
Населението има огромна потребност от детска болница и аз съм
Коментари Харесай

Асен Меджидиев за предимствата на терена, избран за изграждането на нова детска болница

Населението има голяма нужда от детска болница и аз съм извънредно благополучен, че нашето държавно управление го взе като един от главните цели от началото на мандата и успяхме с вчерашното решение на Министерски съвет да определим място на създаване. Това сподели в " Денят стартира " министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

" Разгледани са безусловно всички преимущества на този терен и тук мога отговорно да заявя, че освен няма дефекти, а има необикновено доста преимущества пред съвсем всички останали прегледани терени в София ", съобщи той.

Болницата е обект с национално значение и пари ще се намерят, увери министърът.

" Не мисля, че страната е опряла до такава степен, че да няма пари да построи постройка за една детска болница при изискване, че се заделят средства за други, по-маловажни неща ".

На определеното място има минерална вода и газификация, електропреносна мрежа, тръбопровод и канализация. До терена има спирки на метрото и на наземния градски превоз. Ще бъде построен паркинг. Теренът се намира сред три булеварда. Има и 15 декара парк със зелени площи. Предвиден е и хотел за родители.

Сградата ще бъде съобразена с всички съвременни технологии. Ще бъде построен покрив, който да бъде на елеватор и на него да може да каца хеликоптер, уточни още доктор Меджидиев. По думите му преустрояване на друга постройка не би излязло по-евтино от проектирането на нова.

Договорът, подписан с сдружението " Детско здраве " за остарелия план на болничното заведение е преустановен на 19 август от служебното държавно управление. Авансът от 9 милиона лв. е изтънчен назад от страната, само че към момента не е възобновен.

" Няма опция да откажат, средствата би трябвало да бъдат възобновени. Имаме голям брой предложения към тях, само че все още не е възобновен предоставеният задатък. Ние ще настояваме те да бъдат възобновени ", увери доктор Меджидиев.

За градежа на новата постройка ще бъде открита нова социална поръчка.

В здравното министерство са постъпили документи за план за частна детска болница, сподели министър Меджидиев. Те обаче са върнати към подателя, защото не са били изцяло окомплектовани.

" След разглеждането на специалистите от Министерство на здравеопазването, те се насочват към ИА " Медицински наздор ", откъдето би трябвало да се получи мнение, би трябвало да се получи и мнение от НЗОК и тогава към този момент Министерството на здравеопазването се произнася за целесъобразността на този план. Изпълняваме процедури по закон, не целим да стопираме и позволяваме планове ", уточни министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР