Насекомо спазва всички законови изисквания и работи в унисон с

...
Насекомо спазва всички законови изисквания и работи в унисон с
Коментари Харесай

Заводът за насекоми оборва кмета на Лозен - лоша миризма няма

" Насекомо " съблюдава всички законови условия и работи в унисон с българското и европейското законодателство с всички качества на добър жител. Това твърдят от предприятието по отношение на новината отпреди дни, че жителите на Лозен се оплакват поради

В свое право на отговор от българската биотехнологична компания акцентират, че произвеждане им е 100% без боклук и е ориентирано към запазване на природата и запазване на нейните запаси.

Те показват, че се усещат обект на злонамерени изказвания и тенденциозни нападки , защото се популяризират лъжи по техен адрес.

От компанията прецизират, че изказванието, че Лозен излиза на митинг, е погрешно . В съответния разказан случай ставало дума за изключителна инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда, съпроводена от малобройна група, включваща кмета на Лозен и още няколко души, измежду които представители на сдружението " Развитие за Лозен ".
 Смрад от завода за инсекти тормози село Лозен
Смрад от завода за инсекти тормози село Лозен

Миризмата на мърша се усеща съвсем всеки ден

Не отговаряло на истината и изказванието за " миризма, която не се търпи ". Неговата необоснованост се доказвала от Заключението от изключителната инспекция на екоинспекцията, според което към постройката няма миризма, присъща за производството на " Насекомо ".

От предприятието акцентират, че изказванието, че " въздухът е непоносим ", обвързвано с името на компанията, е недоказуемо, уронва съществено престижа и подронва големите вложения на " Насекомо " в ръководството на биотехнологичния развой.

В опровергаване на думите на кмета на село Лозен Георги Младенов от " Насекомо " показват, че не са получавали нито един сигнал, обвързван с Демоцентъра край селото , по отношение на казуса.

Те акцентират и че Демоцентърът се намира в индустриална зона, където няма жилищни здания.
 „ Насекомо “ били жертва на фалшив акция поради завода им за мухи в Лозен
„ Насекомо “ били жертва на фалшив акция поради завода им за мухи в Лозен

Хората се притесняват от миризма и смяна в локалната биосистема

Биотехнологичната компания показва, че изключителната инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Демоцентъра на " Насекомо " на 29 август е заключила, че към постройката няма миризми, присъщи за производството там. В позицията се твърди, че инспекцията се е състояла под обществен напън от членове на сдружението " Развитие на Лозен " и сегашния кмет на селото, месец преди старта на предизборната акция за локална власт.

От " Насекомо " са безапелационни, че компанията не е измежду проблемите на популацията на Лозен.

Те напомнят, че съгласно социологическо изследване на организация " Тренд " от преди година главните проблеми, посочени от жителите на селото, са неналичието на канализация и неприятна такава, където я има (24%), чести ВиК повреди и проблематично качество на водата (30%) и несигурно електроснабдяване (41%). 21% от респондентите пък показват като проблематично равнището на чистотата и извозването на отпадъците.
 Снимка 631975
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР