Насърчен съм от индикациите, че Конгресът на САЩ може да

...
Насърчен съм от индикациите, че Конгресът на САЩ може да
Коментари Харесай

Столтенберг очаква до дни Конгресът на САЩ да одобри помощта за Украйна

Насърчен съм от индикациите, че Конгресът на Съединени американски щати може да се заеме с спомагателна помощ за Украйна през идващите дни.


Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на взаимна конференция с министър-председателите на Чешката република, Дания и Нидерландия.

" Проведохме значима и навременна полемика за това по какъв начин да засилим в допълнение нашата поддръжка за Украйна. По-специално за това по какъв начин да се дават повече системи за противовъздушна защита. Ситуацията на бойното поле остава доста тежка и всички ние чухме ясния и незабавен апел на Украйна за повече поддръжка ", сподели Столтенберг.

Генералният секретар е поощрен от посланията, които е чул на срещата със съдружниците и новата помощ, която те ще дават на Киев.

На 16 април Дания разгласи огромен нов пакет. Нидерландия изпраща 4 милиарда евро спомагателна военна поддръжка. Водената от Чехия самодейност получава стотици милиони евро за повече артилерийски снаряди за Украйна, а Германия разгласи, че ще изпрати още една система Patriot в Украйна.

" Ако съдружниците са изправени пред избор сред реализиране на задачите за потенциал на НАТО и даване на повече помощ на Украйна, посланието ми е ясно: изпратете повече в Украйна ", акцентира Йенс Столтенберг. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР